Horner deelt pakket aan upgrades Red Bull voor Barcelona: 'Minder gewicht en beter voor de banden' Formule 1
Formule 1

Horner deelt pakket aan upgrades Red Bull voor Barcelona: 'Minder gewicht en beter voor de banden'

Horner deelt pakket aan upgrades Red Bull voor Barcelona: 'Minder gewicht en beter voor de banden'

Christian Horner heeft bij Sky Sports de upgrades voor Red Bull Racing in Barcelona gedeeld. Het team van Max Verstappen zal met een nieuw pakket komen wat de auto zeven kilo lichter zal maken. Ook zal de aerodynamica verbeterd worden.

Horner heeft uitgelegd dat gewichtsbesparing de prioriteit blijft voor de RB18 terwijl Red Bull consistente snelheidswinst zoekt om Ferrari bij te houden. Red Bull en Ferrari zijn tot nu toe de beste teams van het F1-veld gebleken dit seizoen, met de overwinningen verdeeld tussen Verstappen en Charles Leclerc. Na de introductie van een upgrade-pakket in Imola, heeft Red Bull wat momentum opgebouwd door middel van back-to-back overwinningen, waardoor Verstappen de voorsprong van Leclerc in het kampioenschap kon terugbrengen tot 19 punten.

Groot pakket aan updates in Barcelona

Ondanks het strikte budgetplafond heeft Horner gesuggereerd dat er meer ontwikkelingen op komst zijn tijdens een drukke zomerperiode. 'Je zag in Imola hoe snel dingen kunnen veranderen en ik denk dat we een aantal interessante races voor de boeg hebben', vertelde Horner aan Sky Sports. 'De auto loopt goed. Hopelijk komen er later in de zomer nog wat ontwikkelingen die ook zullen helpen want we moeten een beetje gewicht besparen.'

Horner voegde eraan toe dat, hoewel Red Bull op een goed traject zit en dat hij ontwikkelingsvoortgang wil zien bij de komende evenementen. 'We moeten ons verbeteren in de langzame bochten. We moeten een paar kilo's van de auto afhalen zodat de bandenslijtage minder groot is als het gevolg van gewicht.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws