Horner over Pérez en Verstappen: 'Als ons dat lukt, zou het een fenomenaal succes zijn' Formule 1
Formule 1

Horner over Pérez en Verstappen: 'Als ons dat lukt, zou het een fenomenaal succes zijn'

Horner over Pérez en Verstappen: 'Als ons dat lukt, zou het een fenomenaal succes zijn'

Christian Horner is nieuwsgierig naar wat de toekomst met Max Verstappen gaat brengen. De Nederlander laat nu al een geweldig niveau zien, en zal zich alleen nog maar blijven ontwikkelen aldus de Brit. De teambaas van Red Bull Racing hoopt stiekem dat zijn coureurs een één-twee in de wacht weten te slepen in het kampioenschap, want dat lukte het team nog niet eerder. Wel ziet hij dat Sergio Pérez daarvoor zijn vorm zal moeten hervinden.

In gesprek met Speedweek laat de 48-jarige Brit weten dat dit pas het begin is wat we van Verstappen gaan zien. De Nederlander is immers nog jong en zal zich blijven ontwikkelen de komende jaren. 'Het spannende aan Max is dat er meer van hem te verwachten is. Hij blijft zich ontwikkelen naarmate hij meer ervaring opdoet. Hij was vorig jaar fenomenaal in de strijd met Lewis Hamilton. Het was als een zwaargewicht bokswedstrijd over 22 ronden', vergelijkt Horner het gevecht om de wereldtitel, die nipt werd geslecht in het voordeel van Verstappen.

Ook na het behalen van zijn eerste wereldtitel heeft Verstappen het succes niet voor lief genomen, en blijft hij stappen maken, zo ziet de teambaas van Red Bull. 'Als wereldkampioen is hij er dit jaar in geslaagd een nieuwe stap te zetten. En Max is ook volwassen geworden als mens, als persoonlijkheid. Hij heeft geleerd met druk om te gaan, die weg te stoppen en toch topprestaties te leveren', spreekt hij vol lof over de 24-jarige Verstappen.

Red Bull droomt van een één-twee

Hoewel zijn tweede coureur, Pérez, de laatste races wat meer moeite kende, staat ook hij nog altijd derde in het wereldkampioenschap. 'Hij had een geweldige start van het seizoen. Zijn recente races gingen niet zoals hij wilde, maar hij zal zijn vorm terugvinden. En hij staat nog steeds aan de top van het wereldkampioenschap. Ik hoop dat we hem meer kunnen steunen met de afstelling van de auto', aldus Horner, die droomt van een één-twee in het wereldkampioenschap, iets dat het team nog niet eerder lukte. 'Als ons dat lukt, zou het een fenomenaal succes zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws