Verstappen bleef geduldig tijdens uitblijven titels: 'Je kunt dingen niet forceren' Formule 1
Formule 1

Verstappen bleef geduldig tijdens uitblijven titels: 'Je kunt dingen niet forceren'

Verstappen bleef geduldig tijdens uitblijven titels: 'Je kunt dingen niet forceren'

Toen Max Verstappen in 2016 bij het grote Red Bull Racing werd binnengehaald, deed het team nog niet direct mee om de titel. Dit was eigenlijk pas in 2021 het geval, waardoor sommigen zich afvragen waarom de Nederlander er niet voor koos om zijn heil ergens anders te zoeken en wel voor het kampioenschap te gaan. Verstappen legt zelf uit waarom hij Red Bull trouw bleef.

Vergeleken met toen hij bij het team kwam, is er niet veel veranderd, zo concludeert de Nederlander tegenover GPFans. 'Het team is niet echt veel veranderd. We hebben de laatste jaren wat meer mensen aan boord gekregen en iedereen doet zijn werk op dit moment zo goed mogelijk, en het is erg leuk om deel uit te maken van het team', laat Verstappen weten het nog altijd erg naar zijn zin te hebben bij Red Bull.

Hoewel het winnen een belangrijk onderdeel is van de sport, moet je ook naar andere factoren kijken, aldus Verstappen. 'Er heerst een goede teamsfeer en dat vind ik altijd het belangrijkste. Zelfs als je niet wint, maar als de sfeer in het team goed is, dan kun je na verloop van tijd veel verbeteren en je moet ook geduld hebben, je kunt dingen niet forceren', benadrukt Verstappen, die dus begrijpt dat een goed fundament belangrijk is om succes te halen. 'Dat is wat ik altijd geleerd heb.'

Verstappen geloofde in proces

Bij Red Bull was iedereen ervan overtuigd dat het proces waarin men zat, ging leiden tot succes, en ook Verstappen geloofde daarin. 'Daarom ben ik ook nooit weggegaan. Ik vertrouwde op het proces en soms had je kunnen zeggen: 'Ah, het is tijd om te vertrekken of ergens anders heen te gaan en onmiddellijk succes na te jagen.' Maar ik vertrouwde op het proces en ik geloofde in de mensen in het team en dat werpt zijn vruchten af, dus ik ben erg blij met waar ik nu ben.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws