Verstappen: 'Daardoor denk ik niet dat we hetzelfde probleem in Singapore krijgen' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen: 'Daardoor denk ik niet dat we hetzelfde probleem in Singapore krijgen'

Verstappen: 'Daardoor denk ik niet dat we hetzelfde probleem in Singapore krijgen'

Max Verstappen vreest niet dat hij in Singapore te maken krijgt met een RB18 die niet strak genoeg instuurt. Eerder dit seizoen was de Nederlander niet te spreken over de voorkant van zijn Red Bull Racing-auto, wat hem frustreerde in Monaco en Baku. Voor de komende race op het Marina Bay Street Circuit is dat nu geen zorg meer.

Verstappen vond de RB18 eerst te log in de bochten. Sindsdien is de auto ontwikkeld om sterk aan de voorkant te zijn en wat minder stabiel aan de achterkant - precies hoe Verstappen het graag wil. Of de 24-jarige het aankomende weekend daarom als test ziet om de progressie te meten? 'Nou, aan het begin van dit jaar was de auto vooral te zwaar. Dat overgewicht zat net op de verkeerde plek, waardoor onze auto erg naar onderstuur neigde.'

Pierre Waché, technisch directeur van Red Bull, legde eerder uit dat het overgewicht van de RB18 ervoor zorgde dat de logge voorkant onderdeel was van de afstelling. Nu is de bolide een stuk lichter geworden. 'Daardoor denk ik niet dat we hetzelfde probleem in Singapore nog een keer krijgen', zegt Verstappen in gesprek met de Nederlandse tak van Motorsport.com.

Verstappen kan misschien tegen andere dingen aanlopen

Verstappen rekent zich echter nog niet rijk en denkt dat zijn team en hij tegen andere dingen aan kunnen lopen in Singapore. 'We zijn er door corona natuurlijk een paar jaar niet geweest. Normaal gesproken is de baan daar erg hobbelig, waardoor je extra goed naar de afstelling moet kijken. Dit jaar is dat een nog groter vraagteken omdat we nog maar moeten zien hoe deze nieuwe auto's op de hobbels reageren.'

Registreer hier om mee te discussiëren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws