Windsor ziet sterke Perez: 'Verstappen gaat hier moeite mee hebben' Formule 1
Formule 1

Windsor ziet sterke Perez: 'Verstappen gaat hier moeite mee hebben'

Windsor ziet sterke Perez: 'Verstappen gaat hier moeite mee hebben'

F1-journalist Peter Windsor verwacht dit weekend geen abc'tjes voor zowel Max Verstappen als Lewis Hamilton. Op zijn YouTube-kanaal analyseert hij de vrijdag van de Grand Prix van de Verenigde Staten en benadrukt hij een sterke dag voor de zogenoemde nummer 2-coureurs Sergio Perez en Valtteri Bottas. Beide rijders maken indruk in de vrije trainingen en zouden er ten opzichte van hun teamgenoten goed voor staan.

Windsor begint zijn analyse bij de basis. In de eerste twee sessies van het weekend komen de eerste indicaties qua prestatie naar boven. 'Mercedes lijkt nog altijd een klein voordeel te hebben op pure snelheid ten opzichte van Red Bull Racing. Sinds Silverstone hebben we het daar eigenlijk al over. Sinds de stijvere achterbanden van Pirelli zijn geïntroduceerd ziet Mercedes, en ook Aston Martin, er goed uit.'

'Bottas en Hamilton lijken vlijmscherp in de Mercedes. Maar als je naar de tijden kijkt maakt Bottas de meeste indruk van allemaal, 1.34.800 in de ochtendsessie. En hoewel de baan in de middag wat trager was, wist Perez die tijd bijna te matchen.' In de tweede vrije training focuste Mercedes zich op meer brandstof in de auto dus naar die tijden hoeven we niet te kijken. Wel denkt de 69-jarige Brit dat de Finse coureur het Hamilton aardig lastig kan gaan maken.

Windsor verwacht snelle Perez

Hoewel Verstappen gedurende het 2021-seizoen vaak veel beter rijdt dan zijn Mexicaanse teamgenoot lijkt hij het in Texas lastiger te gaan krijgen. 'Het zou me verbazen als Perez niet snel is dit weekend. Hij is altijd een type coureur geweest die beter presteert wanneer zijn thuisrace eraan komt. Daarnaast is Austin een lastig circuit. Als je de tractie goed voor elkaar krijgt, wat bij Checo (Perez, red.) altijd het geval is geweest, zal je nooit traag zijn in een snelle auto.'

Moeilijkheden worden voorspeld voor de Nederlander. 'Max had veel last van verkeer tijdens beide sessies, het zag er niet echt naar uit alsof hij lekker in een ritme zat. Maar zaterdag is een nieuwe dag en kan alles anders zijn natuurlijk. Ik denk wel dat Max het moeilijk gaat hebben om Perez te verslaan dit weekend. Checo zal dichtbij hem zitten vermoed ik.' legt Windsor verder uit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws