Horner verklaart waarom hij geen De Vries-fan was: 'Dat zag ik er niet in' Formule 1
Formule 1

Horner verklaart waarom hij geen De Vries-fan was: 'Dat zag ik er niet in'

Horner verklaart waarom hij geen De Vries-fan was: 'Dat zag ik er niet in'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner vindt Nyck de Vries een goede coureur, maar achteraf paste hij niet binnen de filosofie van Red Bull en AlphaTauri. De Brit zag de 28-jarige niet als een juniorcoureur, en het doel van AlphaTauri is om coureurs op te leiden. De teambaas van de Oostenrijkse renstal hoopt dat De Vries ergens anders zijn carrière voort kan zetten.

Het verhaal van De Vries is inmiddels wel bekend. De Nederlander reed tien races mee in de Formule 1 en werd vervolgens voorafgaand aan de Grand Prix van Hongarije vervangen door Daniel Ricciardo. Het verliep niet bepaald vlekkeloos voor De Vries, waardoor er verschillende meningen ontstonden in de paddock. De een vond dat De Vries meer tijd moest krijgen, de ander vond de beslissing van Red Bull logisch. AlphaTauri presteert niet goed dit seizoen, en daar moest verandering in komen. 'Nyck is een goede coureur met ervaring', begint Horner bij de NOS.

'Maar als je naar hem kijkt als een 28-jarige belofte, als een juniorcoureur... Het doel is om coureurs op te leiden, dat zag ik er niet in. Ik heb goede hoop dat een goede coureur als hij een mooie carrière kan krijgen', vervolgt Horner. 'Hij is een Formule E-kampioen, dus ik weet zeker dat hij kansen zal krijgen in andere klassen.' De Vries is naast de Formule E ook actief geweest in het World Endurance Championschip. Onlangs werd hij gelinkt aan een zitje bij Nissan in de Formule E, maar daar heeft De Vries zelf niks over gezegd. De Nederlander wil eerst gaat studeren aan Harvard.

Of De Vries terug kan keren in de F1? 'Niet bij Red Bull'

Nadat zijn eerste tien races als Formule 1-coureur wat stroef verliepen, is het nog maar de vraag of De Vries ooit terug zou kunnen keren in de Formule 1, ook gezien zijn leeftijd. 'Zeg nooit nooit', denkt Horner. 'Maar niet bij Red Bull', vervolgt de Brit. 'Misschien bij Mercedes, hij kent Toto Wolff erg goed. Wellicht dat hij een zitje voor hem kan regelen', sluit Horner af.

Verstappen is de torenhoge favoriet voor de zege in Zandvoort! Pak 50x of 100x je inzet als Verstappen wint! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws