Horner vreesde voor een driestopper: 'Met Max waren we een beetje conservatief' Formule 1
Formule 1

Horner vreesde voor een driestopper: 'Met Max waren we een beetje conservatief'

Horner vreesde voor een driestopper: 'Met Max waren we een beetje conservatief'

Het was een beetje een gek beeld gistermiddag, vlak voor de start van de Spaanse Grand Prix, met alleen de twee Red Bull Racing-auto's op het mediumrubber, terwijl alle andere coureurs op de startopstelling voorzien waren van de zachte banden. Met het lange rechte stuk in Montmeló naar aanloop van de eerste bocht gaven de relatief hardere banden Red Bull een nadeel, maar uiteindelijk behield Max Verstappen de leiding toch en won hij moeiteloos de race.

Afgelopen jaar begon ook het hele startveld op de zachte banden, met één uitzondering: Lewis Hamilton. De Brit liep echter een lekke band op in de openingsronde na een duel met Kevin Magnussen in bocht vier, waardoor voorin iedereen op de zachte banden reed. Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft tekst en uitleg in gesprek met RaceFans: 'Die keuze was een beetje aan de conservatieve kant, ja. We vreesden ervoor dat de zachte band snel kon verslechteren en dat had ons richting een driestopstrategie kunnen duwen.'

Verstappen overleefde start op mediumbanden

De reden om Verstappen van mediumrubber te voorzien was anders dan bij teamgenoot Sergio Pérez het geval was: 'Met Max waren we een beetje conservatief', geeft Horner toe. 'Bij Checo (Pérez, red.) hadden we het gevoel dat het hem in staat zou stellen om de eerste stint te verlengen, en zo de snelheid van de auto beter te benutten. Dat bleek uiteindelijk goed te werken voor hem later in de race', zo legt Horner de keuze voor de alternatieve strategie bij de Mexicaan uit.

Verstappen ging zelf ook nog in op de keuze voor de mediumbanden. 'Ik had de hardere band natuurlijk. Ik wist dat de start lastig zou zijn, maar buitenom gaan in bocht één is altijd lastig. Gelukkig is er niks gebeurd', vertelt de Nederlander volgens RaceFans. 'Het is heel fijn om met zo'n auto te mogen rijden. We zagen vandaag best veel verschillende strategieën. Voor het grootste gedeelte van de race hadden we de juiste strategie', zo wijst Verstappen wel nog naar zijn onvrede over de harde band, die hij in het middengedeelte van de race gebruikte.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws