Brundle: 'Newey zou meer betaald moeten krijgen dan welke coureur dan ook' Formule 1
Formule 1

Brundle: 'Newey zou meer betaald moeten krijgen dan welke coureur dan ook'

Brundle: 'Newey zou meer betaald moeten krijgen dan welke coureur dan ook'

Adrian Newey heeft dit jaar misschien wel zijn beste auto ooit ontworpen in de vorm van de RB19. Dat wil wat zeggen, want de 64-jarige Brit was al mede verantwoordelijk voor 23 wereldtitels bij verschillende teams. Het succes van het team heeft de salarissen van de kopstukken flink doen stijgen.

Red Bull Racing won dit jaar elk van de zeven verreden Grands Prix. Nadat Max Verstappen in Monaco de misschien wel lastigste race van het seizoen won voor het Oostenrijkse team, lonken niet alleen de beide titels dit jaar weer, maar ook verschillende records. In 1988 wist McLaren alle races te winnen, op eentje na: in Monza was het Ferrari dat de race won. Het hoogste aantal overwinningen in een jaar staat echter op naam van Mercedes. Het Duitse team won in 2016 maar liefst negentien keer, en liep enkel de winst mis in Spanje en Oostenrijk, waar Verstappen en teamgenoot Daniel Ricciardo zegevierden. Het dominante Red Bull lijkt dit seizoen een kans te hebben om alle races te kunnen winnen.

Verstappen tekende na zijn eerste wereldtitel een nieuw contract bij zijn werkgever dat tot en met 2028 loopt en hem zo'n 55 miljoen euro per jaar oplevert. In diezelfde winter werd ook teambaas Christian Horner langer vastgelegd bij het team, en eerder dit jaar verzekerde Red Bull zich ook langer van de diensten van Newey, waarmee het gehele dream team voorlopig intact blijft. Teamadviseur Helmut Marko ziet de salarissen daardoor oplopen: 'Ik heb de hele nacht gespendeerd om Horner te overtuigen om bij ons te blijven. Dat heeft ons heel wat miljoenen extra gekost', zegt Marko tegen Blick over de 49-jarige Brit.

Newey als enige oplossing voor Ferrari

Ook Newey verbond zijn diensten dus langer aan Red Bull, en dat zal ook ongetwijfeld gepaard gaan met opslag voor de 64-jarige ontwerper. Sky Sports-commentator Martin Brundle denkt echter dat Newey alsnog minder betaald wordt dan hij waard is. Tijdens de Grand Prix van Spanje verzocht Ferrari-coureur Carlos Sainz zijn team om de beste methode te vinden om Sergio Pérez te vinden: 'Dan moet Ferrari Adrian Newey inhuren', lachte Brundle. 'Christian (Horner, red.) gaat me dit niet in dank afnemen dat ik dit zeg, maar wat de bestbetaalde coureur ook waard is, Newey is nog meer waard', aldus de voormalige coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws