Horner wijst grootste concurrent voor komende jaren aan: 'Het team zit vol met energie' Formule 1
Formule 1

Horner wijst grootste concurrent voor komende jaren aan: 'Het team zit vol met energie'

Horner wijst grootste concurrent voor komende jaren aan: 'Het team zit vol met energie'

Tot afgelopen weekend stond Aston Martin tweede in het constructeurskampioenschap. Hoewel het Britse team deze positie verloor aan Mercedes, ziet Red Bull Racing-teambaas Christian Horner het team van Fernando Alonso toch als grootste bedreiging voor de komende jaren. Een mogelijke factor hierbij kan de bekendmaking van de samenwerking tussen Aston Martin en Honda zijn.

Honda kondigde eind 2020 aan dat het zich terug zou gaan trekken uit de Formule 1, en op het moment dat Honda zich bedacht, was Red Bull al te ver gevorderd met plannen om zelf een motorafdeling op te zetten, waardoor een verdere samenwerking met Honda niet meer tot de mogelijkheden behoorde. Een logische partner voor Honda werd daardoor Aston Martin, het enige team uit de top vijf bij de constructeurs dat momenteel een klantenteam is.

Daarnaast beschikt Aston Martin nu over meer testtijd vanwege de teleurstellende resultaten in 2022. Deze gegevens, gecombineerd met de sterke groei die het team meemaakte in de afgelopen twee maanden, zorgen ervoor dat Horner het team als grootste concurrent ziet. 'We hebben veel minder windtunneltijd dan jullie hebben', zegt Horner bij DAZN tegen Aston Martin-ambassadeur Pedro de la Rosa. 'We moeten dus heel selectief zijn in hoe we die tijd gebruiken. We moeten ook al over volgend jaar nadenken en daar een balans in vinden.'

Puzzelstukjes vallen op hun plek bij Aston Martin

Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso maakte afgelopen zomer een veelbesproken overstap van Alpine naar Aston Martin, en dat lijkt het team een boost te hebben gegeven. 'Als je kijkt naar al die ervaring, kan je zien wat Fernando (Alonso, red.) naar het team heeft meegebracht. Aston Martin is nog altijd een jong team', meent Horner. 'Ze hebben veel nieuwe jongens aan boord, en ook een aantal jongens van ons team overgenomen.' Aston Martin nam onder andere Dan Fallows over van Red Bull.

Het team van Aston Martin lijkt steeds completer te worden, met een topcoureur aan boord, en verschillende grote namen achter de schermen, en dus vanaf 2026 motorpartner Honda. Horner weet uiteraard als geen ander hoe waardevol de samenwerking met Honda kan zijn. De grote investeringen van de afgelopen jaren lijken zich dus steeds meer uit te betalen. 'Wat ons betreft is Aston Martin het team waar we het meest op letten als het om de toekomst gaat. Het is duidelijk dat het team vol met energie zit.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws