Horner wil minder races op F1-kalender: 'We zitten niet ver van het breekpunt' Formule 1
Formule 1

Horner wil minder races op F1-kalender: 'We zitten niet ver van het breekpunt'

Horner wil minder races op F1-kalender: 'We zitten niet ver van het breekpunt'

Christian Horner is van mening dat de Formule 1-kalender niet nog verder moet worden uitgebreid. De teambaas van Red Bull stelt dat de F1-teams al dicht tegen het breekpunt aanzitten. Dit seizoen stonden er aanvankelijk maar liefst 23 races op het programma, maar door de afgelasting van de Grand Prix van Emilia Romagna blijven er nog 22 over. Er wordt voortdurend naar nieuwe locaties gezocht om een F1-race te houden, maar dat mag wat Horner betreft stoppen.

Dit jaar telde de kalender maar liefst 23 races, maar door de afgelasting van de Grand Prix van Emilia Romagna blijven er voorlopig nog 22 over, al is er nog een kleine kans dat de Grand Prix later in het jaar wordt ingehaald. Of het er uiteindelijk 22 of 23 zijn, dat maakt Horner eigenlijk weinig uit. De teambaas van Max Verstappen laat in een interview met de Financial Times weten dat de huidige kalender teveel vraagt van de teams.

'Je komt op het punt dat je je afvraagt of het niet teveel wordt. 23 races is een belachelijk aantal en de kilometers die wij moeten maken in een seizoen ook. Het is voor mij beter om te blijven racen op de circuits die we al hebben, dan telkens nieuwe circuits toe te blijven voegen. Dit omdat je uiteindelijk op een breekpunt komt. Ik heb het gevoel dat we daar niet ver vandaan zitten', aldus Horner.

Horner noemt ideale aantal races

Als Horner gevraagd wordt hoeveel races hij op de kalender zou willen hebben, antwoordt hij lachend. 'Zo'n achttien.' De Brit is zich ervan bewust dat zijn wens hoogstwaarschijnlijk niet in vervulling zal gaan. 'Het probleem is dat Stefano (Domenicali, red.) op komt dagen en telkens hetzelfde trucje gebruikt. Dan zegt hij: Oh, misschien kunnen we dit jaar niet naar Silverstone, of Monza ziet er wat hobbelig uit. En dan zegt hij: Kijk, we kunnen Monaco, Monza en Silverstone niet kwijtraken. En ze blijven maar komen met leuke circuits en leuke races, dan is het moeilijk om daar nee tegen te zegen', zegt Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws