Formule 1 geprezen om snelle handelen: 'Veel sneller actie ondernomen dan in het recente verleden' Formule 1
Formule 1

Formule 1 geprezen om snelle handelen: 'Veel sneller actie ondernomen dan in het recente verleden'

Formule 1 geprezen om snelle handelen: 'Veel sneller actie ondernomen dan in het recente verleden'

Scott Mitchell-Malm stelt dat de Formule 1 juist gehandeld heeft door de Grand Prix van Emilia Romagna af te gelasten. De journalist van The Race is blij dat de F1 dit keer geen afwachtende houding heeft aangenomen, maar meteen actie heeft ondernomen. Volgens Mitchell-Malm zou het volledig ongepast zijn geweest als er dit weekend geracet zou worden op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari.

Op woensdagmiddag maakte de Formule 1 via de officiële kanalen bekend dat de Grand Prix van Emilia Romagna vanwege het noodweer in Noord-Italië is afgelast. Volgens Mitchell-Malm was dit ook de enige juiste keuze. 'Zelfs als een F1-race dit weekend mogelijk zou zijn op Imola, dan zou het volkomen ongepast zijn om dat te doen', stelt de F1-journalist van The Race.

Mitchell-Malm ziet verder een sterk contract met situaties uit het recente verleden. Hij wijst daarbij naar de Grands Prix van Australië in 2020 en die van België in 2021. In beide gevallen duurde het erg lang voordat er een knoop werd doorgehakt en dat is nu anders. 'De stap van laten we afwachten, misschien komt het wel goed naar actie ondernemen werd dit keer veel sneller genomen.'

Had beslissing nog sneller genomen moeten worden?

Voor de fans die naar Imola zijn afgereisd is het natuurlijk erg vervelend en Mitchell-Malm denkt dat sommige mensen waarschijnlijk vinden dat de knoop al eerder doorgehakt had kunnen worden. De F1-journalist stelt echter meteen dat de Formule 1 weinig te verwijten valt. 'De F1 kon eigenlijk niets anders doen dan proberen het evenement door te laten gaan als dit mogelijk was. Het is echter niet verwonderlijk dat het evenement moest worden afgeblazen. Het is de enige verstandige, enige gewetensvolle beslissing.'

'Onverantwoord om middelen weg te leiden van hulpverlening'

Volgens Mitchell-Malm was het ook geen optie om dit weekend te gaan racen, terwijl de overstromingen zoveel schade hebben toegebracht op verschillende plaatsen in Noord-Italië. 'De beelden van overstroomde steden en dorpen zijn verschrikkelijk, de gevolgen zijn ernstig. Er zijn doden gevallen, huizen zijn verlaten. Vergis je niet, de overstromingen hebben de regio Emilia Romagna volledig verwoest. Het zou ongelooflijk onverantwoord zijn geweest om middelen en personeel weg te leiden van de hulpverlening. Dit moet de hoogste prioriteit hebben', aldus Mitchell-Malm.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws