Horner wil nog niet te hard van stapel lopen: 'Gezien het verschil tussen de circuits' Formule 1
Formule 1

Horner wil nog niet te hard van stapel lopen: 'Gezien het verschil tussen de circuits'

Horner wil nog niet te hard van stapel lopen: 'Gezien het verschil tussen de circuits'

Red Bull Racing kende een probleemloze middag in Bahrein. De Oostenrijkse renstal schoot met Max Verstappen uit de startblokken en ook Sergio Pérez kende na een moeizame start een sterke race, wat uiteindelijk een 1-2 voor het team betekende. Een bijna perfecte score, maar Christian Horner wil nog niet te hard van stapel lopen nadat er pas één race verreden is. Hij wil eerst zien hoe de verhoudingen op verschillende circuits liggen.

De teambaas van Red Bull Racing zag bij Sky dat zijn team de zaken goed voor elkaar had in Bahrein. 'We waren in staat om de zachte band te laten werken op onze auto en we hadden minder bandendegradatie dan de anderen. Beide rijders waren tevreden over de softs. De softs waarmee we begonnen waren niet de beste, er was een betere dus kozen we ervoor om ze opnieuw te kiezen', aldus Horner, die aangeeft dat Red Bull de setup had afgesteld voor de race en daarmee de woorden van Pérez op de zaterdag bevestigt.

Red Bull Racing was enorm dominant in Bahrein, met Verstappen die Pérez op twaalf seconden zette, en de Mexicaan die op zijn beurt 24 seconden voor Fernando Alonso wist te finishen. Het ziet er dus goed uit voor de Oostenrijkers, maar Horner wil nog niet te hard van stapel lopen nadat er pas één race verreden is. 'Laten we nog wachten met conclusies trekken tot we twee of drie races verder zijn, gezien het verschil tussen de circuits.'

Pérez was comfortabeler met RB19

Pérez kon niet bijblijven bij Verstappen nadat hij bij de start al een plaats verloor aan Charles Leclerc. De Mexicaan bleef rustig en had toch genoeg snelheid om uiteindelijk de Monegask eronder te krijgen en de teambaas ziet dan ook dat zijn coureur een stap heeft gemaakt ten opzichte van het afgelopen seizoen. 'Sergio heeft een stap gezet en Max heeft een stap gezet, maar Pérez voelde zich tijdens de testdagen wel comfortabeler met de auto dan Max.'

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws