Horner zag Verstappen liever op rood starten, 'maar nu hebben ze een extra set soft achter de hand' Formule 1
Formule 1

Horner zag Verstappen liever op rood starten, 'maar nu hebben ze een extra set soft achter de hand'

Horner zag Verstappen liever op rood starten, 'maar nu hebben ze een extra set soft achter de hand'

Christian Horner zag Max Verstappen liever op de rode band starten. Na de start op de mediumband bleek dat de Nederlander juist meer last had van bandenslijtage. Elk nadeel heeft dan ook weer zijn voordeel, Red Bull Racing heeft nu namelijk een extra set zachte banden over voor de hoofdrace van de zondag. Verstappen moest vanwege wat schade aan de voorvleugel en de bandenslijtage genoegen nemen met P4 in de sprintrace.

De Nederlander was één van de twee coureurs die de sprintrace startte op de gele band. Verstappen zou dan langer die banden in leven konden houden, maar het tegenovergestelde bleek waar te zijn. De rest van de coureurs op de rode band konden hem namelijk prima volgen, en op den duur zelfs inhalen. Het contact met Carlos Sainz hielp ook niet mee, daardoor beschadigde de voorvleugel van de RB18 en vloog de wingendplate eraf.

'We hadden het gevoel dat de softs wat gelimiteerd waren qua bereik', begon Horner bij Sky Sports. 'Maar na de start van de race bleek dat de slijtage op de medium juist erger was dan met de softs.' Het Mercedes-duo startte wel op de rode band, en dat ging ze goed af. Sowieso was Mercedes er goed bij tijdens de sprintrace. 'Dat is geen verrassing, George heeft het goed gedaan, Mercedes is het hele jaar al aan het ontwikkelen en ze klimmen naar boven', legt de Brit uit.

Horner denkt dat de Grand Prix 'een fascinerende race gaat worden'

Terwijl Red Bull nu de overwinning aan Mercedes moest overhandigen, ziet Horner nog wel het positieve er van in. Verstappen heeft nu namelijk een extra set rode banden over voor de hoofdrace van zondag. 'We hebben het voordeel van die extra set rode banden. Het gaat een fascinerende Grand Prix worden', stelt de 48-jarige. Ook voor Sergio Pérez moeten er genoeg kansen liggen, denkt Horner. 'Checo (Pérez, red.) kon goed meekomen en wist Leclerc te coveren. Hij rijdt erg sterk de afgelopen paar races, en dat gaat in de race van zondag ook belangrijk zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws