Verslag sprintrace | Verstappen met schade vierde in Brazilië, Russell eindigt eerste Formule 1
Formule 1

Verslag sprintrace | Verstappen met schade vierde in Brazilië, Russell eindigt eerste

Verslag sprintrace | Verstappen met schade vierde in Brazilië, Russell eindigt eerste

George Russell heeft de sprintrace voor de Grand Prix van Brazilië gewonnen. De Brit wist Max Verstappen, die op de mediums stond, te verslaan. Na vier ronden reed de Nederlander al op de eerste plek, maar de softs bleken beter te zijn dan de mediums. Uiteindelijk zakte Verstappen daardoor terug naar de vierde plaats.

Waar Verstappen geen goede start kende, was Magnussen juist goed weg op die zachte band. Lang kon de rijder van Haas daar niet van genieten. Nadat de Red Bull-coureur hem voorbij ging, was het niet veel later George Russell die hem wist in te halen. Ook Carlos Sainz wist zowel Lando Norris als Magnussen in te halen. Na negen ronden lag de Deen alweer zesde.

Hamilton en Pérez halen veel in

Daartegenover wisten andere coureurs zich in de eerste ronden omhoog te werken. Lewis Hamilton begon als achtste aan de sprintrace, en reed al na zes ronden naar de vierde plaats. Sergio Pérez begon als negende, maar reed in ronde negen alweer op de vijfde plaats. Daarmee waren er een hoop inhaalacties te zien in de openingsfase van de sprintrace.

Ook later in de sprintrace was er genoeg te beleven. In de twaalfde ronde begon het gevecht vooraan, tussen Russell en Verstappen. Die eerste aanval werd afgeslagen, en een ronde later was het Alexander Albon die voor een korte gele vlag-situatie zorgde. Even kreeg Verstappen wat lucht, maar in ronde vijftien was het alsnog Russell die voorbijging.

Sainz rijdt schade bij Verstappen

Terwijl Hamilton een gevecht wilde aangaan met Sainz, kwamen beide coureurs dichterbij Verstappen, die weer veel tijd verloor op Russell. In ronde negentien waagde Sainz dan ook een poging bij de Limburger. Die aanval lukte, al bracht hij wel schade toe aan de Red Bull. Daardoor kostte het Hamilton ook niet veel moeite om Verstappen in te halen.

Aan het einde van de rit was het Russell die als eerste over de streep kwam en daarmee de Grand Prix van Brazilië vanaf de eerste plek start. Sainz eindigde als tweede, maar moet vijf plekken zakken vanwege een gridstraf. Hamilton werd derde, terwijl Verstappen en Pérez vierde en vijfde werden. Charles Leclerc moest genoegen nemen met de zesde plek. Magnussen pakte nog een puntje als achtste.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws