Horner ziet DRS-probleem bij Verstappen: 'We zijn nog altijd aan het leren' Formule 1
Formule 1

Horner ziet DRS-probleem bij Verstappen: 'We zijn nog altijd aan het leren'

Horner ziet DRS-probleem bij Verstappen: 'We zijn nog altijd aan het leren'

Christian Horner meldt dat Max Verstappen een probleem had met zijn DRS in zijn laatste run van de kwalificatie. De Nederlander meldde dat hij geen power meer had, en verloor daardoor zijn poleposition aan Charles Leclerc. Toch heeft Verstappen een goede uitgangspositie, want de Red Bull-coureur mag wel als tweede starten aan de Grand Prix van Spanje.

'Het was de DRS die niet openging', begint Horner in gesprek met Sky Sports over de problemen bij Verstappen in Q3. 'Het was geen motorprobleem. We moeten de auto terugkrijgen om te kijken wat er aan de hand is. Het was niet genoeg om Leclerc te verslaan, maar we staan nog steeds op de eerste rij. Het was een goede ronde van Leclerc en we konden daar niks tegen beginnen.'

'Ferrari heeft een upgrade die werkt'

Met de problemen bij Verstappen, moet Red Bull aan de bak. 'We werken momenteel hard om te kijken waar het probleem ligt. Ik denk niet dat we hem (Leclerc, red.) hadden kunnen verslaan, maar we hadden wel dichterbij gezeten. We zijn nog altijd aan het leren. Ferrari heeft een upgrade die werkt. Verstappen zijn eerste ronde was sterk en genoeg voor de eerste startrij.'

Pérez kwam niet verder dan een vijfde startpositie. 'Hij kreeg de eerste sector niet voor elkaar, maar sector 2 en 3 waren wel goed.' Over de race heeft de teambaas van Red Bull goede verwachtingen. 'Het gaat allemaal over bandendegradatie, dus dat wordt interessant. In de derde vrije training had Ferrari een goede longrun. Ik denk dat we dichtbij elkaar zitten', sluit Horner af.

Wedden dat Verstappen de GP van Spanje wint vanaf P2? Ontvang 1,9 keer je inzet!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws