Update IV | Verstappen ondanks P2 favoriet voor de eindzege in Barcelona (Ad) Algemeen
Algemeen

Update IV | Verstappen ondanks P2 favoriet voor de eindzege in Barcelona (Ad)

Update IV | Verstappen ondanks P2 favoriet voor de eindzege in Barcelona (Ad)

We schrijven zondag 15 maart 2016. De dag die iedere Formule 1 liefhebber zich zal herinneren vanwege de eerste Grand Prix overwinning van Max Verstappen. In Barcelona won de toen 18-jarige Verstappen op fenomenale wijze de Grand Prix van Spanje. Het was de eerste, maar ook enige zege van de Red Bull-coureur in Barcelona. Volgens de bookmakers komt daar aanstaande zondag echter verandering in.

Nog maar negentien punten is het verschil tussen Max Verstappen en leider in de WK-stand Charles Leclerc. Dankzij twee ijzersterke races op rij heeft de Nederlander het gat op de concurrent uit Monte Carlo flink kleiner gemaakt. Aankomend weekend staat de GP van Spanje op het programma. Verstappen heeft prima herinneringen aan dit circuit, maar die gaan alweer zes jaar terug toen hij als broekie zijn eerste GP zege boekte. De vijf jaren daaropvolgend moest hij zijn meerdere erkennen in Lewis Hamilton.

De rollen dit jaar zijn totaal anders en dat zien we duidelijk terug als we naar de prognose van de bookmakers kijken. Verstappen is de grote favoriet voor de eindzege op zondag met een odd van 2.00 gevolgd door Charles Leclerc met een quotering van 2.25. Op zeer grote afstand volgt de rest van het deelnemersveld. In onderstaande tabel hebben wij de top-6 kanshebbers volgens bookmaker Bet365 voor je op een rijtje gezet.

Coureur Odds zege GP Spanje
Max Verstappen 2.00
Charles Leclerc 2.25
Carlos Sainz 12.00
Sergio Perez 17.00
Lewis Hamilton 26.00
George Russell 26.00

Leclerc favoriet voor pakken poleposition

De bookmakers geven Max Verstappen de beste kansen om de race op zondag te winnen, maar ze zien de Nederlander niet als voornaamste kandidaat om poleposition te pakken. Die favorietenrol wordt toebedeeld aan Charles Leclerc. Als de Monegask de snelste tijd in de kwalificatie neer weet te zetten krijg je 2.00 keer je inzet terug terwijl pole voor Verstappen je een odd van 2.20 oplevert. Uiteraard staan de overige coureurs wederom op grote afstand op het lijstje bij de bookmakers.

Coureur Odd snelste tijd kwalificatie
Charles Leclerc 2.00
Max Verstappen 2.20
Carlos Sainz 7.00
Sergio Perez 17.00
Lewis Hamilton 34.00
George Russell 34.00

Update 15.13u | Verstappen blijft favoriet voor GP Spanje

Ondanks dat Charles Leclerc de snelste was in de eerste vrije training en Ferrari, vooralsnog, de overmacht lijkt te hebben, blijft Max Verstappen de favoriet voor de eindzege in Barcelona. Verstappen heeft vrijdagmiddag na de eerste vrije training een quote van 2,10 om de Grand Prix te winnen. Bij Bet365 kan je op het moment van schrijven een boost pakken die het 2,30 maakt.

Leclerc staat genoteerd op 2,25 en Carlos Sainz op 9,00. Dat betekent dat de bookmakers verwachten dat de strijd tussen Leclerc en Verstappen zal gaan. De quotes voor de kwalificatie blijven nagenoeg hetzelfde, daar was Leclerc ook al favoriet voor de eerste vrije training van de Grand Prix van Spanje. Hij staat op 2,00 tegen Verstappen op 2,25.

Update 19.35u | Verstappen en Leclerc delen favorietenrol

Na een matige tweede trainingssessie van Max Verstappen is hij bij de bookmakers niet meer de torenhoge favoriet voor de eindzege op zondag. Samen met Charles Leclerc krijgen de beide coureurs nu een odd van 2.20 voor de eindzege in Barcelona. Leclerc is bij de bookmakers de grote favoriet voor het behalen van poleposition. Lukt het de Monegask de snelste tijd neer te zetten in de kwalificatie dan krijg je 1.80 keer je inzet terug. Pakt Max poleposition dan word je beloond met een odd van 2.50!

Update 21 mei | Leclerc snelste in VT3, Verstappen tweede

De laatste vrije training in Barcelona zit er op en daarmee kunnen we ons op gaan maken voor de kwalificatie die om 16.00u aanvangt. In VT3 zette Leclerc de snelste tijd neer, maar Verstappen zat er vlak achter. Opnieuw zagen we Mercedes een goede vrije training neerzetten met een P3 en P4. De bookmakers zien Leclerc nog altijd als de grote favoriet voor het behalen van poleposition, odd 1.66, gevolgd door Verstappen die maar liefst een odd krijgt van 3.00!

Voor wat betreft de race op zondag blijven de bookmakers bij hun standpunt dat Verstappen de grootste kanshebber is getuige de odd van 2.00. Leclerc staat tweede op het lijstje met een odd van 2.62. Denk je dat Mercedes kan stunten dan wacht je maar liefst een odd van 15.00!

Update IV | Vanaf P2 startende Verstappen favoriet voor zege op zondag

In de kwalificatie was Charles Leclerc zoals verwacht de snelste, maar bij de bookmakers is de Monegask niet de favoriet voor de eindzege in Barcelona. Die rol wordt toebedeeld aan Max Verstappen die start vanaf P2. In onderstaand overzicht tref je de top-6 kanshebbers aan met bijbehorende odds.

Coureur Odds zege GP Spanje
Max Verstappen 1.90
Charles Leclerc 2.50
Carlos Sainz 12.00
Sergio Perez 17.00
Lewis Hamilton 26.00
George Russell 26.00

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws