Hülkenberg blikt terug op clash met Pérez: 'Gelukkig was het de laatste ronde' Formule 1
Formule 1

Hülkenberg blikt terug op clash met Pérez: 'Gelukkig was het de laatste ronde'

Hülkenberg blikt terug op clash met Pérez: 'Gelukkig was het de laatste ronde'

Nico Hülkenberg wist na een zinderend slotgevecht met Sergio Pérez naar een zesde plaats te rijden op de Red Bull Ring. De Duitser hoefde alleen bolides van de vier topteams voor zich laten. 'Gelukkig was het de laatste ronde', blikt Hülkenberg bij Formula1.com terug op zijn gevecht met Pérez.

'Wat een race', is het eerste wat de Duitser kan zeggen over de Grand Prix van Oostenrijk. 'Zeker op het einde werd het heel intens. Het was vooraan ook intens met Max en Lando, dus eigenlijk was het overal zo', verwijst hij naar zowel zijn gevecht met Pérez als dat van Max Verstappen en Lando Norris helemaal vooraan. 'Ik moest hard pushen om Checo achter me te houden. De laatste twee ronden waren mijn banden er eigenlijk helemaal klaar mee', moet hij toegeven. 'In ronde 10 raakte ik de auto bijna helemaal kwijt. We gingen door het grind', vertelt hij.

Hülkenberg had bijna geen banden meer

De Duitser ging strategisch te werk aan het einde van de race. 'Ik liet hem een beetje voor me rijden, zodat ik DRS zou hebben', zegt hij over Pérez. 'Gelukkig was het de laatste ronde, want nog een ronde had ik niet overleefd. Ik ben heel blij', geeft hij aan. Ook teamgenoot Kevin Magnussen pakte punten. 'We hebben dubbele punten gehaald voor het team. Dat had ik niet verwacht. Een geweldige teamprestatie vandaag en het hele weekend', zegt Hülkenberg erover. 'Dit laat zien dat het middenveld op allerlei soorten circuits competitief kan zijn. We kunnen met iedereen vechten. Dat is goed nieuws', is hij van mening.

Een P6 met een Haas-bolide is niet iets wat je zo gedaan krijgt, weet de Duitser. 'Je moet er staan. Constant blijven is de sleutel', meent hij. 'Dit jaar zijn we ook een stuk efficiënter geworden wat betreft updates. De auto wordt steeds beter. Zo kunnen we de anderen bijhouden', ziet de man die volgend jaar naar Sauber vertrekt. Na het succesvolle weekend in Oostenrijk, kijkt hij enorm uit naar de race in Groot-Brittannië. 'Er komt volgende week nog een race aan. daar heb ik al zin in. Silverstone is een van mijn favorieten, dus ik kijk uit naar een leuke week', sluit Hülkenberg af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws