Kravitz met vragenvuurtje voor Horner: 'Was Verstappen niet bereid om tweede te worden?' Formule 1
Formule 1

Kravitz met vragenvuurtje voor Horner: 'Was Verstappen niet bereid om tweede te worden?'

Kravitz met vragenvuurtje voor Horner: 'Was Verstappen niet bereid om tweede te worden?'

Christian Horner krijgt een aantal uitdagende vragen van Sky Sports-pitreporter Ted Kravitz en legt uit dat hij de straf die Max Verstappen kreeg wat te streng vond. Naar zijn idee was het een racing incident tussen Verstappen en Lando Norris, die elkaar raakten in de slotfase van de race. Horner denkt dat het onvermijdelijk was dat de twee heren het met elkaar aan de stok zouden krijgen.

Het leek erop dat Verstappen de race met een aardige voorsprong zou winnen, maar in zijn laatste stint op de mediumband kreeg hij het lastig. Bij zijn pitstop verloor hij tijd omdat hij op Norris moest wachten om een unsafe release te voorkomen, en de band linksachter wilde er niet helemaal goed op. Toen hij terug de baan op kwam, zat Norris er nog maar 2,5 seconden achter. De Brit in de MCL60 reed op een hagelnieuwe set mediums, Verstappen op gebruikte. Norris kwam dan ook snel dichterbij. Het ging een tijdje goed, maar de twee coureurs begonnen steeds agressiever te vechten en te verdedigen.

Norris deed een poging om Verstappen in bochten drie en vier in te halen, maar de Nederlander gooide telkens de deur dicht. De gemoederen liepen hoog op, en het kookpunt werd bereikt nadat ze elkaar raakten. Met als gevolg twee lekke banden en een kapotte voorvleugel. Verstappen kon een nieuwe set banden ophalen, Norris was klaar. 'Ik denk dat het onvermijdelijk was, gezien hoe dicht ze de afgelopen paar weken bij elkaar zaten', geeft Horner aan tegenover Sky Sports. 'Ik zou zeggen dat het een race-incident was. Ik vond het een beetje streng dat hij tien seconden kreeg', is de Brit van mening.

Horner heeft geen moeite om Russell te feliciteren

Toen zowel Verstappen als Norris niet meer op de koers van de zege lagen, zag Mercedes haar kans met George Russell. De Mercedes-coureur lag de hele tijd al derde, en lag plotseling eerste. Hij wist zijn bolide heelhuids over de streep te krijgen en de tweede zege in zijn carrière te pakken. 'Je hebt Toto een overwinning gegeven, ik wed dat je het niet kunt geloven', merkt Kravitz op. 'Weet je, gefeliciteerd aan George', haalt Horner zijn schouders op. 'Desondanks denk ik dat we veel positieve dingen uit het weekend kunnen halen.' De RB20 liep tot de racedag namelijk op rails.

Zo tevreden als Verstappen was op zaterdag in Oostenrijk, was hij al een tijdje niet geweest. 'Was Max gewoon niet bereid om vandaag als tweede te eindigen?' vraagt Kravitz dan. 'Het was hard racen, en ik denk dat Lando zijn ellebogen absoluut uit had, want er was eerder ook al contact', antwoordt Horner. 'Maar, je hebt daar geen problemen mee als baas?' vraagt Kravitz. 'Nee, hij kreeg een lekke banden, hij kreeg de straf. Ik vond de straf te streng. Het is frustrerend, vooral hier, bij deze race. Norris probeerde gewoon iets te veroorzaken in bocht drie nadat hij wist dat hij die penalty voor de track limits zou krijgen', sluit Horner af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws