Stella woedend over recidivist Verstappen: 'Hij is in het verleden niet hard genoeg aangepakt' Formule 1
Formule 1

Stella woedend over recidivist Verstappen: 'Hij is in het verleden niet hard genoeg aangepakt'

Stella woedend over recidivist Verstappen: 'Hij is in het verleden niet hard genoeg aangepakt'

McLaren heeft al tijdenlang een zeer snelle auto, maar won dit seizoen pas één Grand Prix. Ook in Oostenrijk behoorde Lando Norris tot de kanshebbers, maar de nummer twee in de titelstrijd viel uit na contact met rivaal Max Verstappen. De doorgaans zeer rustige McLaren-teambaas, Andrea Stella, was na afloop van de race witheet, en haalde meerdere keren stevig uit naar Verstappen.

Verstappen had de race lange tijd onder controle, maar een slechte pitstop en een fout in zijn outlap zorgden ervoor dat Norris de aanval op nieuwere banden kon openen. Na een rondenlange harde strijd, waarbij het haast een wonder was dat het nog zo lang goed ging, liep het uit op contact. Verstappen kon, ondanks een straf van tien seconden, nog als vijfde eindigen, terwijl Norris met een lekke band te veel schade aan zijn MCL38 opliep om zijn weg te kunnen vervolgen.

Verstappen moet hard aangepakt worden

Stella stond na de race de Britse pers bij Sky Sports F1 te woord. 'De hele wereldbevolking kan zien wie verantwoordelijk is, behalve een klein groepje mensen', zegt Stella met een duidelijke uithaal naar Max Verstappen, aangezien Stella geconfronteerd wordt met het feit dat Verstappen de straf 'belachelijk' noemde, en Red Bull Racing daarmee instemde. 'Het probleem is dat als je dit soort dingen niet grondig aanpakt, het opnieuw zal blijven gebeuren.'

De Italiaan vindt dat Verstappen al jarenlang wegkomt met veel te agressief rijgedrag. 'Dit is vandaag gebeurd omdat het in het verleden niet hard genoeg is aangepakt, toen er bepaalde gevechten waren met Lewis (Hamilton, red.), die veel harder bestraft hadden moeten worden. Op deze manier leren coureurs hoe ze op een eerlijke en rechtvaardige manier met elkaar kunnen racen', oordeelt de teambaas over het feit dat Verstappen nu wel een straf kreeg.

Pitreporter Ted Kravitz vraagt of Stella met zijn opmerking naar Brazilië 2021 verwijst, toen Verstappen hard verdedigde tegen een veel snellere Hamilton. 'Er zijn zoveel eerdere gevallen. Het feit is dat we veel respect voor Red Bull en voor Max moeten hebben. Ze hebben dit helemaal niet nodig. Dit is haast een manier om je eigen reputatie te beschadigen. Waarom zou je dat doen?' vraagt hij zich dan ook af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws