Mercedes opgelucht door overwinning in Oostenrijk: 'Het is even geleden' Formule 1
Formule 1

Mercedes opgelucht door overwinning in Oostenrijk: 'Het is even geleden'

Mercedes opgelucht door overwinning in Oostenrijk: 'Het is even geleden'

Het was een succesvolle campagne van Mercedes op de thuisbaan van Red Bull Racing. George Russell wist de overwinning te pakken en Lewis Hamilton reed ondanks vroeg opgelopen schade nog naar een vierde plaats. 'Het is even geleden', geeft Andrew Shovlin toe op de website van Mercedes AMG F1.

De trackside engineering director van de Duitse renstal is zeer te spreken over de zege van Russell, ondanks dat het vooral te danken is aan het incident tussen Max Verstappen en Lando Norris. 'We staan onszelf toe van de zege te genieten. Het is even geleden', zegt de Brit. De laatste overwinning van Mercedes kwam ook van Russell, die in 2022 de Grand Prix van Brazilië won. 'George heeft het enorm goed gedaan, en hetzelfde geldt voor het team in Brackley en Brixworth', prijst hij de Zilverpijlen.

'We moeten nog wat werk verrichten voordat we de race op basis van verdienste winnen, maar het is door veel moeite en doorzettingsvermogen mogelijk nu voor podiums te vechten', ziet Shovlin. 'Zo kwamen we vandaag in deze positie terecht en konden we profiteren van de pech van Max en Lando', geeft de trackside engineering director eerlijk toe.

Hamilton kansloos voor podium door schade

Hamilton wist een vierde plaats te pakken, al ging dat niet zonder slag of stoot. De zevenvoudig wereldkampioen liep al vroeg schade op en kreeg bovendien een straf voor het overschrijden van de witte lijn op weg naar de pitstraat. 'Daardoor kon hij niet meer meedoen', zag Shovlin. 'Toch wisten we met beide bolides goede punten te scoren en dat komt ons voor het constructeurskampioenschap zeer goed uit', aldus de Brit.

'We zullen vanavond genieten en morgen focussen we weer volledig op Silverstone', blikt hij alvast vooruit op de thuisrace van zijn coureurs. 'Het is een geweldig evenement met een fantastisch publiek', vindt Shovlin. 'Het team en de coureurs zullen er alles aan doen om verder te bouwen op het momentum dat we nu hebben', sluit de Brit af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws