Hülkenberg uit duidelijke ontevredenheid over Haas: 'Zo kun je niet concurreren in F1' Formule 1
Formule 1

Hülkenberg uit duidelijke ontevredenheid over Haas: 'Zo kun je niet concurreren in F1'

Hülkenberg uit duidelijke ontevredenheid over Haas: 'Zo kun je niet concurreren in F1'

Nico Hülkenberg is absoluut niet te spreken over het gebrek aan progressie dat Haas dit seizoen heeft geboekt. De upgrades die het team dit jaar heeft geïntroduceerd zijn niet voldoende om een hele race te strijden tegen de concurrentie, waardoor Hülkenberg ook tijdens de Grand Prix van Mexico geen punten wist te scoren. Bij Haas wordt er wel met tevredenheid gekeken naar de prestaties van de man uit Emmerich op het Autódromo Hermanos Rodríguez.

Hülkenberg leek even te mogen hopen op punten, maar Esteban Ocon kondigde al aan een aanval te gaan inzetten. Tegen het einde van de race was het ook zover voor de Duitser en moest hij het puntje laten aan de Alpine-coureur. 'Het is onvermijdelijk', zegt Hülkenberg tegenover internationale media. 'We betalen de prijs voor het niet meebrengen van upgrades, voor het niet vinden van performance. Hopelijk is dit een wake-up call voor iedereen in de fabriek, want op deze manier kun je gewoon niet concurreren in de Formule 1.'

De Amerikaanse renstal bracht in de Verenigde Staten een groot updatepakket mee. De problemen van het eerste pakket waren vooral de banden, die heel snel sleten. Toch zaten er ook positieve punten aan het oude pakket. 'Deze was min of meer competitief in de lage snelheid, en dit circuit wordt duidelijk gedomineerd door lage snelheden. Ik weet het niet, ik heb het gevoel dat de oude specificatie misschien beter zou zijn geweest hier, maar het is duidelijk een eenrichtingsweg voor ons wat betreft de toekomst.'

Steiner wel tevreden met Hülkenberg

De banden onder de Haas-bolide houden het de afgelopen races iets beter vol. Guenther Steiner is nog niet helemaal tevreden, maar is wel onder de indruk van de race van Hülkenberg. 'Onze auto kan de banden niet zo goed in leven houden als andere auto's dat kunnen. We konden bijna de hele race strijden, maar bijna is niet goed genoeg. Voor de rest heeft het hele team goed gepresteerd en Nico heeft fantastisch gereden om toch nog iets te proberen te bereiken', aldus de Haas-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws