Oververhitte remmen de boosdoener voor Magnussen: 'Toen brak de ophanging af' Formule 1
Formule 1

Oververhitte remmen de boosdoener voor Magnussen: 'Toen brak de ophanging af'

Oververhitte remmen de boosdoener voor Magnussen: 'Toen brak de ophanging af'

Haas-teambaas Guenther Steiner laat weten dat oververhitting van de remmen de oorzaak was van de crash van Kevin Magnussen tijdens de Grand Prix van Mexico 2023. Het leidde tot het afbreken van de achterwielophanging en daardoor crashte de Deen hard. Magnussen kon ongedeerd uit de auto stappen, maar het deed wel een beetje pijn aan zijn handen. Het incident veroorzaakte een rode vlag.

Magnussen crashte in ronde 32 van de race en de rode vlag die volgde splitte de race als het ware in twee delen. Door de ijle lucht in Mexico focussen de teams zich sowieso meer op het koelen van de auto, al kunnen problemen met oververhitting nog altijd optreden. Remtemperaturen zijn altijd iets wat de teams in de gaten moeten houden en in het geval van Magnussen werden ze te hoog omdat hij fel verdedigde tegen Logan Sargeant en de rembalans naar achteren veranderde.

'Het wat was een probleem met overhitting dat het afbreken van de ophanging heeft veroorzaakt', legt Steiner uit in gesprek met Motorsport.com. Toen Magnussen uit de auto was geklommen was ook te zien dat er een brandje ontstond bij de linkerachterrem van de Haas-bolide. 'Kevin was aan het verdedigen en toen kantelde hij. Het kwam gewoon door de hoge temperaturen hier. We moeten het gewoon beter beheren', stelt Steiner. 'Nico's auto was in orde.' De schade aan de auto van Magnussen is gewoon te repareren en haas heeft ook voldoende onderdelen voor de rest van het seizoen.

Magnussen waarschuwde zijn team nog

'We zijn in orde, het is niet ideaal, maar goed. Het is altijd beter aan het eind van het seizoen. Nu kun je geen onderdelen meer krijgen, zelfs als je ze wilt hebben', vervolgt de Haas-teambaas. Voordat Magnussen crashte waarschuwde hij de pitmuur nog dat 'de linkerachterkant volledig weg was'. Dat veroorzaakte dan ook de harde crash. 'Ik voel me goed', zei Magnussen na afloop. 'De ophanging gaf het op. De linkerachterkant verloor een paar ronden daarvoor al veel grip, en toen gaf het op', verklaart de Deen.

'Ik denk dat het wel goed ging. Aan het begin van de race ging het beter, en plotseling viel ik meer terug dan de anderen. En toen gaf de ophanging het op', vat Magnussen samen. 'Dus ik weet niet of het gerelateerd is. Misschien is er iets aan de hand, maar ik moet met de jongens gaan praten.' Magnussen schudde zijn handen na de crash en daardoor werd gedacht dat hij zich wellicht toch had bezeerd. 'Ik kreeg gewoon een klap op mijn handen en ze deden daarna een beetje pijn, maar ze zijn in orde.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws