Update II | Horner komt nu ook met bevestiging: 'Pérez' situatie voor 2024 is duidelijk' Formule 1
Formule 1

Update II | Horner komt nu ook met bevestiging: 'Pérez' situatie voor 2024 is duidelijk'

Update II | Horner komt nu ook met bevestiging: 'Pérez' situatie voor 2024 is duidelijk'

Sergio Pérez heeft het maandenlang zwaar gehad bij Red Bull Racing, naast de ongenaakbare Max Verstappen, en teamadviseur Helmut Marko lijkt de druk op de schouders van de Mexicaan nu te verhogen. Waar teambaas Christian Horner en Marko tot nu toe steeds de prestaties van Pérez met man en macht verdedigden, lijkt dat tijdens de zomerstop toch veranderd te zijn.

Marko gaf eerder nog verschillende keren aan dat Pérez een contract heeft bij het team voor 2024 en dus gewoon in de tweede Red Bull zal plaatsnemen, maar dat lijkt nu opeens geen garantie meer te zijn. 'Niks is honderd procent zeker in de Formule 1, dat bestaat niet. Er zijn altijd prestatie-gerelateerde situaties die besproken moeten worden', vertelt de 80-jarige Oostenrijker bij het Oostenrijkse Kleine Zeitung. 'We zien het aan en bespreken in Zandvoort hoe we verder gaan, en dan weten we meer', luiden de niet al te positieve woorden.

Vervanger staat al te trappelen

De druk werd aan het begin van het seizoen al verhoogd op Pérez door de terugkeer van Daniel Ricciardo bij het team. De Australiër profiteerde vervolgens van het zwakke presteren van Nyck de Vries bij AlphaTauri, en sinds de Grand Prix van Hongarije zit Ricciardo in de AT04. Dat leidt voorlopig tot tevredenheid bij Marko, die Ricciardo tijdens de vakantieperiode ontmoette in Oostenrijk. 'We hebben elkaar inderdaad gezien', bevestigt Marko. 'Dat is ook logisch als hij naar Graz komt. Hij heeft een heel positieve persoonlijkheid, heeft veel succes gekend in zijn carrière, en ontzettend veel ervaring. Zijn motivatie en karakter hebben voor nieuw momentum gezorgd bij AlphaTauri, hij is echt een motivator.'

Louter positieve woorden dus over Ricciardo, terwijl datzelfde dus zeker niet van Pérez kan worden gezegd. De Mexicaan maakte zichzelf het leven zuur door onder meer vijf keer op rij Q3 te missen, en in Q1 in zijn eerste ronde te crashen in Australië en Monaco. Daarnaast beschadigde hij zijn verbeterde RB19 in Hongarije al in zijn eerste ronde in VT1. Pérez eindigde in België voor het eerst in zeven races tijd als tweede achter Verstappen.

Dit weekend is het de beurt aan AlphaTauri om met een verbeterde auto aan te treden. 'AlphaTauri zal een flinke upgrade hebben en dan gaan we zien of dat een stap vooruit is. Ik hoop dat dit het geval is en dat het team snel punten kan pakken. Een coureur als Ricciardo helpt je enorm in zo'n situatie, en vertelt je precies wat goed is en welke upgrades zinloos zijn', besluit Marko. AlphaTauri staat laatste in het kampioenschap met drie punten, maar aangezien Williams zevende staat met elf punten kan een verbetering in snelheid nog veel plekken winst in het kampioenschap opleveren.

Update 19:10u (26/08) | Marko komt terug op woorden over Pérez: 'Alles is duidelijk voor 2024'

Enkele dagen geleden liet Red Bull Racing-teamadviseur Helmut Marko nog weten dat Sergio Pérez nog niet zeker is van zijn plekje bij het team in 2024, maar inmiddels heeft de 80-jarige Oostenrijker zijn Mexicaanse coureur weer gerustgesteld. Pérez is in de afgelopen maanden onder druk komen te staan bij Red Bull, na een aantal zwakke prestaties, met name in de kwalificatiesessies. De Mexicaan beschikt echter wel over een contract voor 2024.

Pérez kwalificeerde zich als zevende voor de Grand Prix van Nederland, met een achterstand van 1,3 seconden op teamgenoot Max Verstappen. Niet bepaald een overtuigende prestatie dus, maar ondanks dat Pérez een zwakkere periode achter de rug heeft, spreekt Marko nu eerdere uitspraken weer tegen. 'Alles is duidelijk voor 2024', reageert Marko bij het Duitse Auto Motor und Sport. Of deze woorden het gevolg zijn van de crash van Daniel Ricciardo is niet duidelijk, maar voor het weekend was Marko dus duidelijk minder overtuigd, en gaf hij aan dat niks zeker is.

Verstappen is de torenhoge favoriet voor de zege in Zandvoort! Pak 50x of 100x je inzet als Verstappen wint! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Update II 20:58u (27/08) | Horner komt nu ook met bevestiging: 'Pérez' situatie voor 2024 is duidelijk'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner komt na Helmut Marko ook met de bevestiging dat Sergio Pérez in 2024 een Red Bull-coureur zal zijn. Enkele dagen geleden stelde de Oostenrijker nog dat het stoeltje van de Mexicaan niet helemaal zeker zou zijn voor 2024, gezien zijn wisselvallige prestaties van de laatste paar races. Later kwam Marko daarop terug, en dat bevestigt de teambaas.

De toekomst van Pérez is al een tijdje onzeker vanwege het grote verschil in de prestaties tussen Max Verstappen en hemzelf. Voor de zomerstop was het gat tussen beiden 125 punten in het WK, en de verschillen op het circuit liepen ook behoorlijk op. Ook in de kwalificatie van de Grand Prix van Nederland was het gat bijzonder groot. 'Pérez' situatie voor 2024 is duidelijk', zegt Horner tegen de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'Hij is een Red Bull-coureur. We hebben een contract met hem. We zijn tevreden over wat hij laat zien, los van de gemaakte afspraken. Hij had in Zandvoort pech met de snelheidsbegrenzer in de pitstraat. Hij staat tweede in het kampioenschap en is de enige coureur die naast Max dit jaar drie races heeft gewonnen (twee Grands Prix en een sprintrace, red.). Het is makkelijk om hem af te kraken als de lat zo hoog ligt, maar hij is onze coureur volgend jaar.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws