Hamilton zinspeelt op einde carrière: 'Soms voelt het alsof ik wil stoppen' Formule 1
Formule 1

Hamilton zinspeelt op einde carrière: 'Soms voelt het alsof ik wil stoppen'

Hamilton zinspeelt op einde carrière: 'Soms voelt het alsof ik wil stoppen'

Lewis Hamilton viert dit weekeinde zijn tienjarige jubileum bij Mercedes, maar na opnieuw een teleurstellende start van het seizoen voor de Brit geeft Hamilton aan in zijn laatste Instagram-story dat hij soms erover nadenkt om zijn carrière als Formule 1-coureur te beëindigen. Hamilton is inmiddels 38 en heeft een contract dat aan het einde van dit seizoen afloopt, en lijkt dus nog niet besloten te hebben of hij zijn verblijf in de Formule 1 wil verlengen.

In de twee openingsraces van het seizoen werd duidelijk dat Mercedes voorlopig geen stap vooruit heeft weten te zetten vergeleken met afgelopen jaar, eerder een stap achteruit. In 2022 begon Mercedes ook zwak, maar in de slotraces waren de Zilverpijlen steeds vaker vooraan het veld terug te vinden. De zege van George Russell in Brazilië leek een teken dat Mercedes zich opnieuw zou gaan melden in het gevecht om de wereldtitels in 2023, maar niks lijkt minder waar vooralsnog. Het gat met kampioen Red Bull Racing is alleen maar groter geworden.

De teleurstellende prestaties van de Duitse fabrikant hebben geleid tot uitspraken van zowel teambaas Toto Wolff als beide coureurs dat het huidige concept met de kleine sidepods niet voldoende potentieel zou hebben om opnieuw het snelste team te worden. Er is al veel gezegd over een wissel naar een concept dat meer lijkt op de ideologie van Red Bull, maar daarmee zou het huidige jaar verloren gaan, en is de kans aanwezig dat Mercedes ook 2024 begint met een achterstand op teams die dan al twee jaar ervaring hebben met een dergelijk concept.

'Ik moet beseffen dat ik op een missie ben'

De vraag is of de 38-jarige Hamilton daar het geduld voor heeft. Afgaande van zijn laatste Instagram-story, vraagt de Brit dat zichzelf ook af: 'Op sommige dagen voelt het alsof ik wil stoppen', legt de Brit zijn gevoel uit. 'Als ik me zo begin te voelen, moet ik diep graven en beseffen dat ik op een missie ben. Of je het nu beseft of niet, ook jij bent op een missie. We jagen allemaal iets na.'

Hamilton legt uit dat het soms kan aanvoelen alsof je doel buiten bereik is: 'We jagen allemaal een droom of een doel na waardoor we betere mensen worden, waardoor onze levens bevredigender worden en waardoor we onszelf trots maken. Op sommige dagen zal het aanvoelen alsof het onmogelijk is om je droom te bereiken, maar dat is niet zo. We kunnen dit bereiken. We zullen dit bereiken. Ik weet dat jullie me steunen, ik voel de liefde en support en weet dat ik jullie die liefde en support in tienvoud terugstuur. We kunnen dit.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws