Niet elke teambaas maakte zich druk over controverse in Abu Dhabi 2021: 'Het was vermakelijk!' Formule 1
Formule 1

Niet elke teambaas maakte zich druk over controverse in Abu Dhabi 2021: 'Het was vermakelijk!'

Niet elke teambaas maakte zich druk over controverse in Abu Dhabi 2021: 'Het was vermakelijk!'

Haas-teambaas Günther Steiner is een van de smaakmakers van de Netflix-serie Drive to Survive. Het eigen boek van Steiner, genaamd Surviving to Drive, is vanaf morgen verkrijgbaar. Zoals we gewend zijn van de excentrieke Italiaan neemt Steiner in zijn boek geen blad voor de mond en doet hij enkele spraakmakende uitspraken. Zo vertelt hij volgens Mirror Sport onder andere hoe hij wel kon lachen om de reacties van Mercedes-teambaas Toto Wolff in de veelbesproken Grand Prix van Abu Dhabi in 2021.

Max Verstappen won, zoals bekend, zijn eerste wereldtitel in dat weekend onder omstandigheden waar het Mercedes-kamp niet bepaald over te spreken was. De safetycar-herstart met één ronde te gaan gaf Verstappen de kans om met nieuwe banden de overwinning van Hamilton af te pakken in de laatste ronde. De uitbarstingen van Wolff waren wereldwijd te zien op de televisiebeelden en verschillende emotionele uitbarstingen aan het adres van Michael Masi werden uitgezonden.

Destijds gingen de beelden rond van Haas-monteurs die in hun pitbox stonden te juichen op het moment dat Verstappen de leiding van Hamilton overnam. Nu blijkt dat ook Günther Steiner al het drama geamuseerd heeft aanschouwd. Haas speelde zelf nog een klein rolletje in het geheel, doordat de safetycar het circuit opzocht nadat het gevecht tussen Haas-coureur Mick Schumacher en Williams-coureur Nicolas Latifi verkeerd afliep, en de laatstgenoemde in de vangrails eindigde.

Haas zelf pakte in het 2021-seizoen geen enkel punt, dus moest Steiner zijn hoogtepuntjes ergens anders uithalen. Steiner schreef zijn gedachten over de race een week later op: 'Als ik een dollar had gekregen van elke persoon die me naar mijn mening heeft gevraagd over wat er tussen Lewis (Hamilton, red.) en Max (Verstappen, red.) gebeurde in Abu Dhabi in de afgelopen zes dagen, dan had ik Adrian Newey inmiddels kunnen inhuren!' grapt Steiner. 'Niet dat ik dat zou doen. Hij is veel te spannend voor mij.'

Steiner kon wel lachen om de reactie van Wolff

Steiner merkte in de week na de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021 dat hij nauwelijks over straat kon zonder dat hem naar zijn mening gevraagd werd. 'Na de race bezocht ik mijn moeder een paar dagen en iedereen die ik in het dorp tegenkwam wilde weten wat ik dacht. Ik vroeg: Waarom vraag je me dat? Ik was te druk met het focussen op een Rus (Nikita Mazepin, red.) die de race niet finishte en een Duitser (Mick Schumacher, red.) die veertiende eindigde. Dus ja, wat dacht ik? Het was zeker verwarrend. Ik herinner me dat ik aan de pitmuur zat te luisteren naar de instructies van de racedirecteurs (Michael Masi, red.) en me afvroeg wat er in vredesnaam gebeurde. Op dat moment had ik niet alle feiten op een rijtje. Het was wel heel vermakelijk! Die arme Toto (Wolff, red.) had bijna een fucking hartaanval!'

Verstappen won op dat moment zijn eerste wereldtitel, maar Red Bull liep wel de titel bij de teams mis. 'Uiteindelijk hebben beide teams één kampioenschap gewonnen. Red Bull won het coureurskampioenschap en Mercedes het constructeurskampioenschap. Ik zou blij zijn als ik één van die twee zou winnen. Mercedes heeft geen protest ingediend, dus daarmee is alles gezegd. We gaan verder.' Datzelfde geldt overigens niet voor iedereen, aangezien veel Mercedes-fans nog steeds bezig zijn met de desbetreffende race en een petitie om het resultaat ongedaan te maken inmiddels ruim 100.000 keer ondertekend is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws