Vettel denkt terug aan laatste gesprek met Schumacher: 'Ik vertelde hem dat ik vader zou worden' Formule 1
Formule 1

Vettel denkt terug aan laatste gesprek met Schumacher: 'Ik vertelde hem dat ik vader zou worden'

Vettel denkt terug aan laatste gesprek met Schumacher: 'Ik vertelde hem dat ik vader zou worden'

Sebastian Vettel herinnert zich het laatste gesprek met Michael Schumacher, waarin hij de zevenvoudig wereldkampioen vertelde dat hij vader zou worden. Vettel koestert zijn band met Schumacher en vindt het nog steeds erg moeilijk om te accepteren dat het niet goed gaat met de Duitser, die niet weer de oude is geworden na zijn ongeluk in 2013.

Sinds het ongeluk van de Duitser ontwikkelde Vettel ook een goede band met zijn zoon, Mick Schumacher. Hij ontpopte zich tot de mentor van Schumacher junior en heeft altijd een goede band gehad met de familie. Tien jaar na het ongeluk van de zevenvoudig wereldkampioen is het nog steeds erg moeilijk voor Vettel om erover te praten. 'Het is nog steeds erg moeilijk, niet om het te accepteren, maar om te accepteren dat het niet goed met hem gaat', zegt Vettel in gesprek met het Duitse RTL.

'Ik wens hem vanzelfsprekend het allerbeste, het speelt nog steeds. Soms denk ik er heel veel aan, soms heel stilletjes.' Toen het nieuws bekend was dat Schumacher ernstig hersenletsel opliep na zijn ongeluk, dacht Vettel direct terug aan het laatste gesprek dat ze hadden gevoerd. 'Ik had hem verteld dat ik vader zou worden, en ik vertelde hem over wat ons (Vettel en zijn vrouw, red.) te wachten stond', zegt de viervoudig wereldkampioen. 'Ik mis mijn vriend gewoon.'

Schumacher zou 'zoveel antwoorden hebben gehad' op Vettels vragen

Schumacher heeft de laatste titel van Vettel nog meegemaakt, waarna de Duitser van Red Bull Racing overstapte naar Ferrari. 'Hij zou heel belangrijk zijn geweest in de afgelopen jaren. Ik zou zoveel vragen hebben gehad en ik weet zeker dat hij zoveel antwoorden of inspiratie had kunnen geven', aldus Vettel. Nog steeds heeft de Duitser een goede band met de familie van Schumacher. Op 29 december was het alweer tien jaar geleden dat Schumacher verongelukte en zijn leven voor goed veranderde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws