Frits van Eerd

Godefridus Franciscus Theodorus van Eerd, beter bekend als Frits van Eerd, was jarenlang bekend als de topman van Jumbo. Van Eerd was zeer actief in de sportmarketing, en steunde Max Verstappen al vroeg in zijn carrière. Daarnaast reed Van Eerd zelf bij Racing Team Nederland in het langeafstandsracen. In 2021 werd hij tot wereldkampioen gekroond in het World Endurance Championship (WEC) in de LMP2-klasse als amateur-coureur.

De tekst gaat verder onder het nieuws.

Op 13 september 2022 deden de politie en FIOD een inval bij de woning van Van Eerd in verband met een grootschalig witwasonderzoek op diverse locaties waaronder ook het hoofdkantoor van het Jumbo-concern in Veghel. Het witwassen via onder meer onverklaarbare grote contante stortingen zou gebeuren door het doen van transacties in onroerend goed, de handel in auto's en sportsponsoring.

Van Eerd werd dezelfde dag aangehouden op verdenking van witwassen. Na zeven dagen werd hij vrijgelaten, maar hij bleef verdachte. Op 23 september 2022 trad hij terug als algemeen directeur van Jumbo; officieel zou zijn terugtreden tijdelijk van aard zijn. Op 6 maart 2023 werd interim-CEO Ton van Veen van Jumbo definitief benoemd tot algemeen directeur, waarmee duidelijk werd dat Van Eerd in die positie niet zou terugkeren.

Frits van Eerd Nieuws