Jumbo stopt met sponsoring motorsport, voorlopig geen gevolgen voor Verstappen Max Verstappen
Max Verstappen

Jumbo stopt met sponsoring motorsport, voorlopig geen gevolgen voor Verstappen

Jumbo stopt met sponsoring motorsport, voorlopig geen gevolgen voor Verstappen

Jumbo gaat stoppen met de sponsoring in de motorsport en gaat de sponsoring in de autosport opnieuw bekijken. De supermarktketen heeft dit volgens het Algemeen Dagblad besloten naar aanleiding van de witwaszaak waarin Frits van Eerd een belangrijke rol zou spelen. Voor Max Verstappen, die eveneens gesponsord wordt door Jumbo, heeft dit echter voorlopig nog geen gevolgen. De Red Bull Racing-coureur heeft nog een doorlopend contract met de supermarktketen.

Aan het einde van 2022 werd Van Eerd genoemd als een belangrijke verdachte in een witwaszaak. De voormalig topman van Jumbo heeft om die reden zijn functie naast zich neergelegd. De situatie rondom Van Eerd blijkt niet zonder gevolgen te blijven voor Jumbo. 'Motorsport is bij ons wel in een bijzonder daglicht komen te staan', citeert het Algemeen Dagblad Ton van Veen, de tijdelijke vervanger van Van Eerd. 'Dat heeft ook gevolgen voor onze sponsoring in de motorsport. Daar zullen we niet lang mee doorgaan.' Dit heeft onder meer gevolgen voor meervoudig wereldkampioen MXGP Jeffrey Herlings.

Beslissing Jumbo vooralsnog zonder gevolgen voor Verstappen

Voor Verstappen zal er voorlopig niks veranderen, maar ook naar de sponsoring in de autosport zal opnieuw worden gekeken. 'We zullen op dezelfde manier kritisch kijken naar onze activiteiten in de autosport. Een uitzondering daarop is het contract met Max Verstappen', zegt Van Veen. De tweevoudig wereldkampioen beschikt over een doorlopend contract met de supermarktketen en er zijn dus nog geen plannen om hier verandering in te brengen. Jumbo zal in 2023 dus nog 'gewoon' op de helm van de Nederlander blijven staan.

Hoe het verder zal gaan met Racing Team Nederland in het langeafstandsracen is nog niet bekend. Van Eerd deed daar de afgelopen jaren mee aan de 24 uur van Le Mans, naast onder meer voormalig F1-coureur Giedo van der Garde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws