KLAAR- Wie is Lily Muni He, de vriendin van Alexander Albon? Formule 1
Formule 1

KLAAR- Wie is Lily Muni He, de vriendin van Alexander Albon?

KLAAR- Wie is Lily Muni He, de vriendin van Alexander Albon?

De naam Alexander Albon staat in 2020 synoniem met de woorden Max Verstappen en Red Bull Racing. Waar hij op het circuit nog niet al zijn zaakjes op orde heeft, heeft hij in zijn liefdesleven alles voor elkaar. Hij heeft namelijk al even een relatie met een golfer die steeds meer populariteit vergaart en haar naam is Lily Muni He.

Wie is Lily Muni He? 

Lily Muni He is een 20-jarige golfster uit China die anno 2020 geen onbekende meer is in de professionele sportwereld. Muni He golft op het hoogste niveau en wordt door sommige analisten gezien als de volgende Tiger Woods. De legende uit de golfwereld kent namelijk een aantal parallellen met Muni He's carrière. Beide werden al vroeg professioneel golfer. Waar Woods op zijn twintigste pro werd, is Muni He zelfs al op negentiende professioneel golfster geworden.

Oorspronkelijk komt Albons vriendin uit Chengdu in China. Muni He verhuisde al snel met haar familie naar het Canadese Vancouver. Hierna verhuisde de Chinees nog één keer. Aan de westkust van de Verenigde Staten vond ze in San Diego haar nieuwe thuis. Hier vervolgde ze nog een tijdje haar schoolcarrière voor ze haar favoriete sport op professioneel niveau ging beoefenen.

Met de paplepel ingegoten

Zelf begon Muni He al op negenjarige leeftijd met golfen en sindsdien is ze in populariteit alleen maar aan het stijgen. Waar ze destijds in het HSBC junior programma meedeed (de talentenopleiding voor golfers in Hong Kong), speelt ze nu al geregeld met de beste golfsters in de wereld.

Toch ging haar carrière niet altijd over rozen. In 2016 mocht ze bijvoorbeeld niet meedoen aan één van de toernooien in de vrouwelijke Europese Golf-competitie, de Omega Dubai Ladies Masters. Een flinke domper die pas twee jaar later echt vergeten werd. Toen won ze namelijk een groot toernooi waarin ze meer dan een half jaar meespeelde, genaamd de 2018 Symetra Tour.

De Chinese golfster won in twee jaar tijd nog twee toernooien van hoog niveau: de 2018 Prasco Charity Championship en het 2019 Ladies Golf Professional Association Q Series-toernooi. In de Rolex wereldranglijst staat het jonge talent momenteel op plek 409. Het is een kleine daling ten opzichte van 2019. Toen stond ze nog op de 369ste plek, bijna 200 plekken hoger dan toen ze haar debuut maakte op de ranglijst in 2015.

Influencer

Toch zijn Muni He's golfprestaties slechts één helft van haar leven. De golfster is ook actief als influencer. Dit heeft te maken met haar stijlvolle posts op Instagram (waar ze meer dan 310.000 volgers heeft). Naast dat ze af en toe een kiekje plaatst van haarzelf met de Thaise F1-coureur, word je op haar pagina wekelijks getrakteerd op sportieve foto's die vaak genoeg reclame maken voor het sportmerk Nike (dat sinds 1996 ook de sponsor was van Woods).

Ook plaatst de golfster wel eens foto's over haar privéleven op Instagram. Zo komt haar schattige hond wel eens voorbij en wordt duidelijk dat de Chinees van natuurwandelingen houdt. Uiteraard kunnen ook de klassieke koffie-foto's niet ontbreken.

Tevens is ze ambassadeur van WeChat, een vergelijkbare app met WhatsApp die in China op vrijwel iedere telefoon te vinden is. Daarnaast is ze ook klimaatactiviste en streeft ze naar het creëren van gelijke kansen voor iedereen. Op deze manier wil ze ervoor zorgen dat ook minder bedeelden een eerlijke mogelijkheid hebben om uit te groeien tot professionele sporter.

Tortelduifjes

Net als koffie, gaat ook liefde door de maag (en Instagram). Albon kreeg een speciaal plekje op Muni He's feed met een leuke galerij van Alexander om zijn verjaardag te vieren. Tevens gaf ze met een knipoog aan te hopen dat een jaartje ouder ook wat meer wijsheid zou brengen.

Een paar maanden later, op 16 juni, pakte Albon zijn vriendin terug. Op Lily’s verjaardag plaatste Albon tevens een bericht om haar verjaardag te vieren. Naast het wensen van een fijne verjaardag, maakt Alexander ook duidelijk dat hij hoopt dat zijn vriendin met de jaren wijzer wordt. Om dit goed te benadrukken worden een paar gekruiste vinger-emoji’s bijgevoegd.

Toch onderstreept Muni He dat ze veel meer is dan haar Instagram. Tegenover Golf Magic laat ze weten dat ze golf altijd als haar prioriteit heeft gezien. 'Ik kreeg het gevoel alsof mensen zeiden dat ik geen professioneel golfer was naarmate ik meer volgers kreeg. Dat deed me wel wat, maar inmiddels weet ik wel beter. Ik heb genoeg rondes gehad die de haters ongelijk hebben bewezen.' (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool, Instagram: Lily Muni He)

FEEDBACK:
- Kunnen we paar quotes lospeuteren bij haar? Via Insta, over haar relatie met Alexander, hoe ze hem steunt in F1 en hoe lang ze elkaar al kennen?
- Er mist sowieso nog hoe lang ze elkaar al kennen.
- Het is te veel een opsomming ipv een verhaal: bijvoorbeeld dit gedeelte: Tevens is ze ambassadeur van WeChat, een vergelijkbare app met WhatsApp die in China op vrijwel iedere telefoon te vinden is. Daarnaast is ze ook klimaatactiviste en streeft ze

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws