Knoors ziet onzeker Ferrari in Saoedi-Arabië: 'Al het vertrouwen is weg' Formule 1
Formule 1

Knoors ziet onzeker Ferrari in Saoedi-Arabië: 'Al het vertrouwen is weg'

Knoors ziet onzeker Ferrari in Saoedi-Arabië: 'Al het vertrouwen is weg'

Ernest Knoors ziet een onzeker Ferrari in Saoedi-Arabië. Het Italiaanse team heeft bij Charles Leclerc en Carlos Sainz uit voorzorg meerdere motoronderdelen vervangen. De voormalig motoringenieur van de renstal uit Maranello denkt dat Ferrari op vrijdag vooral voorzichtig omgegaan is met de motoren en dat er nog meer in het vat zit voor de rest van het weekend, al verwacht hij dat Red Bull en Max Verstappen een maatje te groot zullen zijn.

Tijdens de tweede vrije training vroeg Leclerc meermaals aan zijn team of zijn motor wel in orde was, waarop het team bevestigend antwoordde. Knoors denkt dat er niet teveel achter deze opmerkingen moet worden gezocht. 'Wat je hier hoort, is dat ze vooral heel erg voorzichtig zijn. Al het vertrouwen is weg', constateert de voormalig Ferrari-werknemer in het Viaplay-programma Shakedown. 'Ze hebben een probleem gehad dat ze totaal niet hadden verwacht en ze weten niet wat het gevolg daarvan is en ook niet wat de oorzaak is. Ze zijn gewoon supervoorzichtig met alles.'

Op de vraag hoe dit kan gebeuren bij een team als Ferrari, antwoordt Knoors. 'Dat team staat enorm onder druk, ze moeten presteren. En Vasseur, wat wil hij doen? Hij kent daar niemand en hij kent de cultuur niet. Hij kan alleen maar kijken hoe iedereen reageert, wie kalm is en wie de waarheid spreekt. Hij heeft de tijd nodig om de juiste conclusies te trekken en dat gaat wel even duren. Als je het van die kant bekijkt, dan is dit eigenlijk een tussenjaar.'

Knoors verwacht sterker Ferrari op zaterdag

De analist stelt vast dat Ferrari nog zoekende is, maar desalniettemin gelooft hij dat de Italiaanse renstal nog niet voluit is gegaan. 'Ik denk dat die auto niet zo slecht is. Het is geen auto die Red Bull kan verslaan, maar in de top zes moeten ze altijd kunnen rijden. Ik denk dat we een beetje voorzichtig moeten zijn, want ze hebben de motoren nog niet vol opengezet. Als je naar de topsnelheden kijkt, dan gaat Red Bull over de 330 kilometer per uur en zit Ferrari op 323, dus zij maken denk ik wel echt heel voorzichtig gebruik van de motor. Ik denk niet dat ze op de hoogte van Verstappen zitten, maar als ze de motor wat verder opendraaien dan verwacht ik wel dat ze een stuk verder naar voren komen', aldus Knoors.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws