Komst Ricciardo verhoogt druk op Pérez niet: 'Ik voel me er ontspannen onder' Formule 1
Formule 1

Komst Ricciardo verhoogt druk op Pérez niet: 'Ik voel me er ontspannen onder'

Komst Ricciardo verhoogt druk op Pérez niet: 'Ik voel me er ontspannen onder'

Sergio Pérez voelt zich ontspannen onder de komst van Daniel Ricciardo bij Red Bull Racing. De Australiër keert terug naar Milton Keynes als de derde rijder van het team. Volgens Pérez levert het echter geen extra druk op voor de plek van de Mexicaan binnen de Oostenrijkse renstal.

'Ik voel me er ontspannen onder', laat de 32-jarige weten aan Sky Sports F1, dat hem vroeg of de komst van Ricciardo de druk verhoogt. 'We staan altijd onder hoge druk, dus aan mijn kant verandert dit niks. Ik denk dat het een geweldige toevoeging is aan het team om een coureur als Daniel te hebben. Hij zal veel bijdragen aan het team en is een geweldige gast. Hij is één van de jongens waar ik het goed mee kan vinden in de paddock.'

Pérez en Ricciardo kennen elkaar al langere tijd en debuteerden allebei in 2011 in de Formule 1. 'Daniel en ik begonnen aan onze carrières op min of meer hetzelfde punt. We kennen elkaar al heel lang, dus ik kan het zeker goed met hem vinden', aldus de meervoudig Grand Prix-winnaar. Bang dat Ricciardo zijn zitje overneemt, is hij dus zeker niet.

'Complete' Verstappen vormt opnieuw uitdaging voor Pérez

Iets dat wel drukverhogend is, zijn de prestaties van teamgenoot Max Verstappen. Dit jaar won hij voor de tweede keer de wereldtitel en de Nederlander heeft zijn zinnen gezet op een derde. 'Hij is een erg ervaren coureur, erg compleet', vertelt Pérez over Verstappen. 'Op dit moment is hij de beste coureur in F1 en dat maakt het voor mij een lastige uitdaging. Maar ik zal mijn best doen (om hem te verslaan, red.).'

Naast de titel van Verstappen won Red Bull de constructeurstitel. Dat is erg speciaal, vindt Pérez. 'Het betekent voor mij erg veel. Om deel uit te mogen maken van een constructeurstitel in de Formule 1, betekent heel veel, want uiteindelijk heb je beide coureurs nodig om de punten te scoren. Dat is iets dat zeer speciaal is voor ons', stelt de man uit Guadalajara.

Wel hoopt Pérez er volgend jaar nog beter voor te staan dan in 2022. Zo hoopt hij dat de RB19 hem beter ligt, al moet hij ook overweg kunnen met wat hem simpelweg wordt gegeven. 'Het is een beetje van beide. Ik hoop dat ik met de banden iets comfortabeler kan worden. Dan geloof ik dat ik het gat nog meer kan dichten. De uitdaging is om voor de titel te gaan, absoluut', is Pérez strijdvaardig.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws