Koning Willem-Alexander steekt loftrompet voor Verstappen: 'Wát een ambassadeur voor Nederland is hij' Formule 1
Formule 1

Koning Willem-Alexander steekt loftrompet voor Verstappen: 'Wát een ambassadeur voor Nederland is hij'

Koning Willem-Alexander steekt loftrompet voor Verstappen: 'Wát een ambassadeur voor Nederland is hij'

Koning Willem-Alexander steekt de loftrompet voor Max Verstappen, die op Zandvoort zijn negende opeenvolgende zege wist te pakken. De Nederlandse koninklijke familie was vanzelfsprekend aanwezig om er getuige van te zijn, en dus heeft de koning na afloop alleen maar mooie woorden over voor de tweevoudig wereldkampioen.

De race in de Nederlandse duinen verliep wat chaotisch met alle weersomstandigheden. De dag begon met een zonnetje, toen werd het bewolkt, toen scheen de zon even weer, maar kort na de start van de Grand Prix van Nederland 2023 begon het toch te regenen. Tussendoor droogde het weer op, maar in de slotfase kwam het weer met bakken uit de hemel. Dat mocht de pret op de tribunes absoluut niet drukken, het feestje ging door, weer of geen weer.

'Maar wie de echte koning is? Eigenlijk al die mensen op de tribunes vandaag. Zij zijn koningen en koninginnen', begint het staatshoofd met een brede lach in gesprek met De Telegraaf. 'Wát een ambassadeur voor Nederland is hij (Verstappen, red.). Het is geweldig wat hier mogelijk is gemaakt, en wat de mensen hier neer hebben gezet', looft Koning Willem-Alexander betreffende de organisatie van de Dutch Grand Prix. 'Het is een fantastisch festijn met naast het racen ook zoveel ander spektakel. En dan komen zoveel mensen op de fiets of met het openbaar vervoer. Dat maakt Nederland een voorbeeld voor de rest van de wereld.'

Koninklijke familie genoot opnieuw van Zandvoort

Net zoals tijdens de voorgaande editie heeft de koninklijke familie genoten van het spektakel dat Zandvoort te bieden had. Naast de zijde van Koning Willem-Alexander bevond zich vanzelfsprekend zijn vrouw, Koningin Maxima, en hun twee dochters. Ze waren op persoonlijke titel aanwezig bij de Nederlandse Grand Prix, maar hadden tijd voor een praatje. Op de bokaal van de Dutch Grand Prix schitterende dan ook de Nederlandse leeuw, en werd de bokaal uitgereikt door prins Bernhard van Oranje, en zo kreeg Verstappens overwinning een koninklijk randje.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws