Jos Verstappen apetrots na negende opeenvolgende zege van zijn zoon: 'Hij heeft het fantastisch gedaan' Formule 1
Formule 1

Jos Verstappen apetrots na negende opeenvolgende zege van zijn zoon: 'Hij heeft het fantastisch gedaan'

Jos Verstappen apetrots na negende opeenvolgende zege van zijn zoon: 'Hij heeft het fantastisch gedaan'

Jos Verstappen vindt de dominantie van zijn zoon Max Verstappen helemaal niet saai, en de mensen die dat wel vinden, hebben er geen verstand van. Verstappen moet elk weekend zijn allerbeste beetje voor zetten om zo'n zegereeks te kunnen behalen als hij nu heeft. De race in Zandvoort was dan ook alles behalve saai, maar Verstappen senior was geen minuut bang dat zijn zoon de concentratie zou verliezen.

De Grand Prix van Nederland gooide de coureurs op zondagmiddag alle weersomstandigheden om de oren. De tweevoudig wereldkampioen reed in de zon en in de regen, alleen sneeuw en hagel ontbrak nog. Hoe dan ook was Verstappen niet van zijn stuk te brengen, ook niet terwijl tribunes vol met zijn fans naar hem keken. De laatste paar races brengen niet altijd veel spanning, aangezien Verstappen wegrijdt en later de overwinning pakt, maar toch moet hij er elke keer weer voor gaan zitten. 'Dit was gewoon een spannende race', begint Verstappen senior bij De Telegraaf.

'Met deze omstandigheden kan er van alles gebeuren. Max heeft het fantastisch gedaan. Op de momenten dat het moest, stond hij er', vervolgt de vader van de 25-jarige. 'Saai? Dan heb je er geen kaas van gegeten', antwoordt de voormalig Formule 1-coureur resoluut. 'Elke race moet hij het allerbeste laten zien en alle details moeten kloppen. Anders zet je zo'n zegereeks niet neer.' Zandvoort betekende de negende overwinning op een rij van de Nederlander. Daarmee evenaart hij de zegereeks van Sebastian Vettel uit 2013, ook een dominant seizoen van Red Bull Racing.

Verstappen senior keek zijn ogen uit: 'Ik vond het weer waanzinnig'

Dat record evenaren op je thuiscircuit, dat is vanzelfsprekend wel speciaal. Verstappen zegt vaak dat de cijfers hem niet zoveel boeien, maar onder de druk van zijn thuispubliek is zo'n zege binnenslepen natuurlijk heel knap. 'Zodra hij zijn helm opzet, dan weet ik zeker dat hij er bovenop zit. Ik maak me er geen zorgen om dat hij zijn concentratie verliest', vervolgt de rallycoureur. Verstappen senior heeft dan ook erg genoten van Zandvoort. 'Ik vond het weer een waanzinnig evenement. Het volkslied met André Rieu, het is super allemaal. Het is voor Max ook weer niet het makkelijkste raceweekend. Overal waar hij komt is het: Max, Max, Max. Iedereen wil wat van hem, daar moet je wel mee om kunnen gaan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws