Norris niet blij met snelheid McLaren: 'Ik kon de helft van de tijd niet inhalen' Formule 1
Formule 1

Norris niet blij met snelheid McLaren: 'Ik kon de helft van de tijd niet inhalen'

Norris niet blij met snelheid McLaren: 'Ik kon de helft van de tijd niet inhalen'

Lando Norris had meer gehoopt van zijn race in de duinen van Zandvoort. De Britse coureur kwam niet verder dan P7, dezelfde finishplek als tijdens de Grand Prix van België. Volgens Norris komt het tegenvallende resultaat door de verkeerde beslissing aan het begin van de race om op de slicks te blijven, maar ook doordat de McLaren in het algemeen slechter is in races dan in kwalificaties. De Britse coureur keek verder vooral op van wat Mercedes wist te presteren.

Norris is heel duidelijk bij F1TV: de beslissing om op de softs te blijven was de verkeerde beslissing. 'We maakten het verkeerde besluit aan het begin, dat kan gebeuren, maar we moeten beter werk leveren dan dat we vandaag hebben gedaan.' Aan het begin van de race, toen in ene een regenbui veel coureurs naar binnen dreef voor den setje regenbanden, bleef McLaren buiten in de hoop dat de baan snel zou opdrogen. Dat gebeurde niet, waardoor de McLarens, eigenlijk te laat, alsnog naar binnen moesten om hun banden te wisselen. Ondanks deze strategische blunder van het team, heeft Norris geen zin om bij het negatieve van de race te blijven. 'Ik wil niet zo negatief klinken, sommige dingen waren wel heel goed. De tweede pitstop, bijvoorbeeld. De eerste was een slechte keuze en kostte ons veel posities en veel tijd', benadrukt Norris toch nog een keer.

McLaren maakte strategische blunder: 'De eerste stint bleven we veel te lang buiten'

'We maakten te veel fouten vandaag. De eerste stint bleven we veel te lang buiten. We hadden twee rondes eerder de pits in moeten duiken. Daarna kwamen we wel terug in de goede positie. Het was de beslissing van beide (team en coureur, red.) om buiten te blijven', vervolgt Norris bij Viaplay. Volgens de Brit is het verder wel vaker het geval bij McLaren dat de racesnelheid slechter is dan de kwalificatiesnelheid: 'Er zijn maar een paar races geweest dit seizoen waarbij we beter waren in de race (dan in de kwalificatie, red.), of even competitief waren als in de kwalificatie. In onze meeste races is onze snelheid niet goed genoeg, en gaan we achteruit.'

Volgens Norris vertelde daarom ook bij dat de snelheid van de auto ook niet genoeg was om terug te vechten: 'Ik kon de helft van de tijd niet inhalen, want we waren zo slecht in de middensector. We hadden het voorafgaand aan de race al verwacht dat we moeite hadden vandaag, en dat klopte uiteindelijk.' Norris geeft verder aan vooral verrast te zijn geweest door Mercedes. 'Mercedes was op een ander niveau, vandaag. Hun tyre degradation is altijd beter en ze hebben een goede voorkant aan de auto, dingen die wij missen op een dag als vandaag.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws