Krack gelooft dat de FIA de juiste keuzes maakt omtrent DRS-zones: 'Er is veel te veel kritiek' Formule 1
Formule 1

Krack gelooft dat de FIA de juiste keuzes maakt omtrent DRS-zones: 'Er is veel te veel kritiek'

Krack gelooft dat de FIA de juiste keuzes maakt omtrent DRS-zones: 'Er is veel te veel kritiek'

Mike Krack is alle discussie omtrent de verlenging en verkorting van verschillende DRS-zones helemaal zat. Hij is van mening dat elk team commentaar heeft zodra het niet gunstig uitpakt voor ze, en dat zou niet de reden moeten zijn om kritiek te uiten. 'De FIA en de bazen van de Formule 1 zijn uiteindelijk de beslissende factoren en die weten echt wel waar ze mee bezig zijn', stelt hij tegenover Speedcafe.com.

Er vliegt al enige tijd kritiek rond over de keuzes van de FIA om de DRS-zones in te korten, maar volgens Aston Martin-teambaas Krack is het tijd dat de F1-teams stoppen met zeuren. De DRS-zones zijn ingesteld om de coureurs meer kans te geven om inhaalacties te voltooien, door extra snelheid te kunnen krijgen op de lange rechte stukken.

Krack: 'De teams moeten de FIA gewoon de beslissingen laten maken'

Er zijn twee belangrijke factoren waarom de DRS de laatste tijd een heikel punt lijkt te zijn. Ten eerste komt het door de dominantie van Red Bull Racing, die met de aanwezigheid van de DRS al helemaal onverwinnelijk lijken te zijn. Daarnaast was er veel kritiek na de keuze van de FIA om de DRS-zone in Bakoe te verkorten, waardoor de Grand Prix erg saai werd en er weinig inhaalacties gedaan werden.

Krack denkt dat het tijd is dat de F1-teams al hun kritiek voor zich gaan houden, want hij is van mening dat elk team met een gekleurde bril naar het probleem kijkt. 'Elke keer is er wel wat, de DRS-zone is te lang, dan is hij weer te kort. Alle teams moeten even wat minder zeuren', stelt de teambaas van Aston Martin. 'Dit is iets dat de FIA en de F1 zelf moeten regelen en de teams moeten de beslissingen gewoon accepteren, want elke keer zal er wel weer wat fout zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws