Update | Verstappen over annulering GP Emilia Romagna: 'Niet meer dan logisch' Max Verstappen
Max Verstappen

Update | Verstappen over annulering GP Emilia Romagna: 'Niet meer dan logisch'

Update | Verstappen over annulering GP Emilia Romagna: 'Niet meer dan logisch'

Max Verstappen kijkt ernaar uit om weer te racen in Imola, al is het nog maar de vraag of de Grand Prix van Emilia Romagna wel doorgaat. Door zware regenval zijn delen van de regio overstroomd en mogen personeelsleden niet richting het circuit gaan. Verstappen leeft mee met de mensen die getroffen zijn.

'Ik kijk ernaar uit om weer op Europees grondgebied te racen, het is al een tijdje geleden', begint de coureur van Red Bull Racing, geciteerd door de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'Imola is een geweldig circuit en ik geniet er altijd van om hier te rijden. Het weer is natuurlijk heel slecht geweest hier en ik weet dat dit nauw in de gaten gehouden wordt. Ik hoop dat iedereen in orde is.'

Mocht de race wel doorgaan, dan betekent het het begin van het eerste drieluik - Imola, Monaco, Spanje - van het seizoen. 'Gelukkig zijn deze races in Europa zodat we nog wat tijd thuis kunnen doorbrengen tussen de races door. Dat helpt met herstel en training. Het team in Milton Keynes en langs de baan hebben heel hard gewerkt en dat werpt zijn vruchten af met de prestaties op het circuit. Laten we zien wat we dit weekend kunnen doen', aldus de Nederlander.

Verstappen kan uitlopen op Pérez in Imola

Verstappen leidt momenteel het kampioenschap met veertien punten voorsprong op teamgenoot Sergio Pérez. Eerstgenoemde won drie van de eerste vijf Grands Prix, terwijl zijn Mexicaanse collega er twee op zijn naam heeft staan. Of Verstappen kan uitlopen, of Pérez juist kan inlopen in Imola, moeten we nog maar zien. F1Maximaal houdt je op de hoogte over de ontwikkelingen in Italië middels een liveblog.

Update 13:39u (17/05) | Verstappen over annulering GP Emilia Romagna: 'Niet meer dan logisch'

Max Verstappen staat achter het besluit van de Formule 1 om de Grand Prix van Emilia Romagna te annuleren, zo laat de coureur van Red Bull Racing desgevraagd weten aan De Telegraaf. 'Veiligheid en hulp voor de mensen die het echt nodig hebben, is het allerbelangrijkste. Daar moet de zorg eerst naartoe. Het lijkt mij dus niet meer dan logisch dat we op dit soort momenten niet gaan racen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws