Kritische Russell: 'We moeten niet vertrouwen op de pech van anderen' Formule 1
Formule 1

Kritische Russell: 'We moeten niet vertrouwen op de pech van anderen'

Kritische Russell: 'We moeten niet vertrouwen op de pech van anderen'

George Russell claimde zijn derde podium van het seizoen in Azerbeidzjan na te hebben geprofiteerd van het uitvallen van beide Ferrari's. De Mercedes-coureur zegt dat het team niet op het uitvallen van anderen kan blijven rekenen om resultaten veilig te stellen. Mercedes moet zelf beter presteren, zo geeft een kritische Russell aan.

De prestaties van de Engelsman worden gezien als één van de beste van dit seizoen. Hij presteert ruimschoots beter dan Lewis Hamilton, en was de enige coureur die dit seizoen bij elke Grand Prix in de top vijf eindigde, met uitzondering van de sprintrace in Imola.

Russell verklaarde na afloop van de race in Baku dat P5 normaal gesproken het maximale was geweest voor Mercedes. 'We moeten niet vertrouwen op de pech van anderen. Ik denk dat P5 het maximale was dat we hadden kunnen bereiken op basis van verdienste, en qua snelheid. Dit is duidelijk een teamprestatie, en je moet er aan het einde zijn om de punten te scoren', gaf hij toe tegen Formula Rapida.

Geen grote updates in Canada voor Mercedes

Mercedes blijft last houden van porpoising, en men zag na Baku de nodige pijn bij beide coureurs. Er waren vraagtekens of Hamilton dit weekend zou kunnen rijden tijdens de Canadese Grand Prix, maar hij ging snel naar social media om deze geruchten te ontkrachten. Hij gaf toe tussendoor wel serieuze fysiotherapie te hebben gehad.

Russell denkt ze geen grote updates kunnen doorvoeren in Canada. 'Ik denk dat de auto redelijk aanvoelde in Baku, de balans is goed. Alleen de uitdaging is gewoon de vloer. Ik denk dat het ook niet uitmaakt in welke auto je zit, iedereen heeft last van het stuiteren. Ik denk niet dat we grote updates of iets anders kunnen proberen in Canada, maar misschien hebben we voor Silverstone een beter idee', aldus de Brit.

Wolff tevreden over Russell

Teambaas Toto Wolff is tevreden met de prestaties van Russell tot nu toe. 'Hij is erg solide in het binnenhalen van topposities, en hij heeft een paar keer op het podium gestaan. Dat is met een auto die niet super competitief is, waar de coureurs de punten maximaliseren', merkte Wolff op. 'Het is belangrijk om te consolideren en ervoor te zorgen dat je niet slechter wordt dan derde, maar je ziet ook de situatie met Ferrari, als ze een fout maken, zijn we er vaak gelijk bij.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws