Ralf Schumacher: 'Goede prestaties Russell knagen aan Hamilton' Formule 1
Formule 1

Ralf Schumacher: 'Goede prestaties Russell knagen aan Hamilton'

Ralf Schumacher: 'Goede prestaties Russell knagen aan Hamilton'

Ralf Schumacher denkt dat de goede prestaties van George Russell knagen aan Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen steekt in het eerste gedeelte van het seizoen niet in dezelfde vorm als zijn teamgenoot en mensen suggereren dat Hamilton niet meer dezelfde motivatie heeft. Schumacher is het niet eens met deze uitspraken. Wel hoopt de Duitser dat Mercedes zich snel bij de titelstrijd gaat voegen.

De problemen bij Mercedes werden tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan opnieuw duidelijk. De Duitse renstal moet snel iets verzinnen, mochten ze nog kans willen maken op de titel. 'Wolff en Hamilton hebben eerder een interview gegeven, waarin ze zeiden dat er iets in de pijpleiding zat en dat dit ongeveer een seconde moet opleveren', zegt Schumacher bij ServusTV. 'Als dit niet blijkt te werken dan wordt het allemaal wel heel erg gezapig. Ik hoop dat Mercedes mee kan gaan doen. Een strijd tussen drie teams is altijd veel leuker.'

Russell verbaast Schumacher

In Baku hadden de coureurs van Mercedes weer ongelooflijk veel last van porpoising. Vooral Hamilton stapte met rugklachten uit zijn bolide. 'Ik denk dat Lewis net iets anders in de auto zit dan Russell. Bovendien is hij ook een paar jaartjes ouder dan zijn teamgenoot, al denk ik niet dat dat zoveel uitmaakt.' In de media worden ook andere dingen gesuggereerd over de 103-voudig racewinnaar. 'Sommigen zeggen dat de motivatie van Hamilton wegebt, maar daar ben ik het niet mee eens.'

Naast het feit dat Hamilton momenteel veel hinder ondervindt door zijn stuiterende bolide, legt hij het ook af tegen zijn teamgenoot. Schumacher had niet verwacht dat Russell direct zo zou imponeren bij Mercedes. 'Het feit dat Russell zo snel is, knaagt zeker wel aan Hamilton. Russell is het team binnen gekomen, is zeer welbespraakt, gedraagt zeer voorbeeldig en dan rijdt hij ook nog eens zo goed. Dat had ik niet verwacht', aldus de voormalig Formule 1-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws