Leclerc strijdvaardig ondanks 'derde teleurstelling op rij': 'Kunnen titel nog winnen' Formule 1
Formule 1

Leclerc strijdvaardig ondanks 'derde teleurstelling op rij': 'Kunnen titel nog winnen'

Leclerc strijdvaardig ondanks 'derde teleurstelling op rij': 'Kunnen titel nog winnen'

Charles Leclerc heeft de hoop op het wereldkampioenschap nog niet opgegeven. De coureur van Ferrari stond voorafgaand aan de Grand Prix van Spanje nog eerste in het kampioenschap, maar door twee uitvalbeurten staat hij nu derde in het klassement. Max Verstappen en Sergio Pérez hebben Leclerc ingehaald en de viervoudig racewinnaar weet dat Ferrari haar betrouwbaarheidsproblemen nu goed onder de loep moet leggen.

Voor de derde race op rij had Leclerc een comfortabele voorsprong. Echter wist de rijder in deze races niet als eerste over de streep te komen. 'Het is de derde teleurstelling op rij en dat is niet makkelijk', doelt Leclerc bij Motorsport.com op de Grands Prix van Spanje, Monaco en Azerbeidzjan. Toch blijft de coureur van Ferrari strijdvaardig. 'Ik weet zeker dat ik de aankomende race mentaal net zo sterk zal zijn als toen ik de leider van het kampioenschap was. Ik heb nog steeds dezelfde motivatie.'

In Spanje en Azerbeidzjan viel de Monegask uit met betrouwbaarheidsproblemen, terwijl de coureur de overwinning in Monaco verloor door een strategische fout van zijn team. In Baku was het echter niet alleen Leclerc die problemen met zijn auto kende. Carlos Sainz viel ook uit door technisch malheur. 'We moeten er nu boven op gaan zitten. Betrouwbaarheid is iets waar we naar moeten gaan kijken na de laatste drie races. Als team kunnen we daar nog flinke stappen in maken.'

Leclerc: 'Laatste drie races te veel punten verloren'

Leclerc had na de eerste drie races een voorsprong van 46 punten op Verstappen. Desalniettemin lijkt Red Bull Racing haar betrouwbaarheidsproblemen opgelost te hebben, terwijl die van Ferrari nu beginnen. Leclerc staat momenteel 34 punten achter Verstappen in het kampioenschap. 'Ik geloof dat we nog steeds het wereldkampioenschap kunnen winnen. We hebben de laatste races te veel punten verloren. Dat is iets wat me moeten verbeteren', aldus de Ferrari-rijder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws