Lammers begrijpt keuze voor Lawson: 'Nyck heeft een eerlijke kans gehad bij AlphaTauri' Formule 1
Formule 1

Lammers begrijpt keuze voor Lawson: 'Nyck heeft een eerlijke kans gehad bij AlphaTauri'

Lammers begrijpt keuze voor Lawson: 'Nyck heeft een eerlijke kans gehad bij AlphaTauri'

Jan Lammers kan zich prima vinden in de keuze van Red Bull om Liam Lawson aan te wijzen als de vervanger voor de geblesseerde Daniel Ricciardo. De sportief directeur van de Dutch GP vindt het een logische keuze en zelf heeft hij niet aan een invalbeurt van Nyck de Vries gedacht. De Nederlander heeft zijn kans gehad volgens Lammers, die het verder ontzettend jammer vindt dat Ricciardo de GP moet missen.

Nadat bekend werd dat Ricciardo zijn middenhandsbeentje had gebroken, werd er in de persoon van Lawson direct een vervanger voor de onfortuinlijke Australiër aangewezen. Enkele, vooral Nederlandse, kenners hoopten op een tijdelijke terugkeer van De Vries, maar Lammers is niet één van hen. De oud-coureur vindt dat De Vries zijn kans heeft gehad en hij steunt de keuze van Red Bull om Lawson te laten debuteren.

'Ik sta daar eigenlijk heel pragmatisch in en ben er niet zo romantisch bij betrokken', zegt Lammers in een gesprek met Motorsport.com. 'Nyck (De Vries, red.) heeft een aantal races de gelegenheid gehad om zichzelf te laten zien, zowel qua snelheid als ook qua persoonlijkheid. Uiteindelijk hebben ze besloten om hem te laten gaan, dus het zal wel ergens aan gelegen hebben. Ik weet natuurlijk niet precies aan wat, maar in tegenstelling tot wat veel andere mensen vinden, denk ik dat Nyck een eerlijke kans heeft gehad bij AlphaTauri. Hij heeft ook de kans gehad om te laten zien of er potentieel is. Nyck is 28, dus hij heeft ook niet het excuus dat hij nog meer aanlooptijd nodig heeft. We zien hier namelijk ook mensen als Oscar Piastri of Logan Sargeant rondrijden. Met heel weinig ervaring laten die genoeg zien, dus nee, ik heb eigenlijk niet zozeer aan een invalbeurt van Nyck gedacht', laat Lammers weten.

Lammers leeft mee met Ricciardo

Dat Ricciardo de GP van Nederland door zijn blessure nu moet missen, vindt Lammers er jammer. De Australiër had pas sinds kort zijn rentree gemaakt in de Formule 1 en kan ook altijd op veel steun van de Nederlandse fans rekenen. 'We vinden dit natuurlijk heel naar. Daniel (Ricciardo, red.) heeft erg veel fans geworven, ook zeker in Nederland, als een hele leuke en ook goede teamgenoot van Max (Verstappen, red). Hij heeft respect afdwongen, want hij is eigenlijk degene geweest die het nog het best heeft gedaan naast Verstappen.

'In dat opzicht is het erg jammer voor iedereen dat hij de rest van dit weekend moet missen en wensen wij hem natuurlijk vooral een goed en voorspoedig herstel toe', gaat Lammers verder. 'Aan de andere kant is het ook wel weer mooi en interessant om te zien hoe een Lawson zich nu in deze omstandigheden staande houdt. Wat betreft Ricciardo vind ik het in ieder geval fijn dat het qua verwondingen niet heel ernstig is of in ieder geval niet erger dan dit is', zegt de sportief directeur tot slot.

Verstappen is de torenhoge favoriet voor de zege in Zandvoort! Pak 50x of 100x je inzet als Verstappen wint! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws