Lammers vergelijkt zijn zoon met Verstappen en Hamilton: 'Dat moeten we nog zien' Formule 1
Formule 1

Lammers vergelijkt zijn zoon met Verstappen en Hamilton: 'Dat moeten we nog zien'

Lammers vergelijkt zijn zoon met Verstappen en Hamilton: 'Dat moeten we nog zien'

Jan Lammers kan zijn geluk niet op nu Max Verstappen in de Formule 1 rijdt en er ook nog eens een race is op Nederlandse bodem, in Zandvoort om precies te zijn. Lammers is zelfs benoemd tot sportief directeur van de race in Zandvoort. Daardoor is de voormalig Formule 1-coureur weer volop bezig met de sport en heeft hij zelfs een zoon die aan het karten is.

'Na mijn carrière dacht ik: de geest is uit de fles, het zwarte gat zal wel komen', begint Lammers in Helden Magazine. 'Toen kwam Max ineens uit de hoge hoed, een zeventienjarige Nederlander in de Formule 1. Mensen vroegen me wat ik daarvan vond, ineens werd mijn houdbaarheidsdatum met tien jaar verlengd. Alsof dat nog niet genoeg was, kwam de Dutch Grand Prix met zo’n mooie functie aanzetten.'

Lammers ziet groot talent in eigen zoon

Naast dat Lammers kan genieten van de rijstijl van Max Verstappen, heeft hij ook nog een zoon die maar al te graag in de racerij terecht wil komen. 'Hij heeft een groot talent en is hard op weg om naam te maken. Of René de nieuwe Lewis Hamilton of Verstappen wordt, dat moeten we nog zien. Tot nu toe wijst alles erop dat hij wel wat kan. Zijn prestaties in de kartsport zijn goed, en hij is pas veertien.'

'Als René een fout maakt in een wedstrijd, kan ik daar twee dagen mee rondlopen', gaat Lammers verder. 'Ik word boos als ik zie dat hij zijn potentieel niet haalt. Ik ben zijn vader, maar ook coach en monteur geweest. René zit nu in een fabrieksteam met zes mannen die hem begeleiden. Thuis hebben we een simulator staan. Ik kan niet ontkennen dat het een droom is om René ooit zijn debuut te zien maken in de Formule 1'. besluit Lammers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws