Verstappen samen met Rietveld en Benecke tweede in virtuele 6 uur van Spa-Francorchamps Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen samen met Rietveld en Benecke tweede in virtuele 6 uur van Spa-Francorchamps

Verstappen samen met Rietveld en Benecke tweede in virtuele 6 uur van Spa-Francorchamps

Het is Max Verstappen niet gelukt om de virtuele 6 uur van Spa-Francorchamps te winnen. De Nederlander kwam samen met Jeffrey Rietveld en Maximilian Benecke namens Team Redline als tweede over de streep. De winst ging naar Mercedes-AMG Petronas Esports. De race werd gehouden als onderdeel van de Le Mans Virtual Series, het esports-kampioenschap van het World Endurance Championship (WEC).

In de Team Redline-auto met startnummer 1 nam Verstappen deel aan deze virtuele race in de LMP2-klasse. Benecke begon de race vanaf de vijfde plek, maar moest gelijk een aantal plaatsen afstaan. Het was aan Verstappen om die achterstand goed te maken, maar na contact met een auto uit de GTE-klasse, belandde de Red Bull-coureur in de bandenstapel. Zonder al te veel schade wist Verstappen weer weg te komen.

Rietveld redt Verstappen en Benecke

Als laatste was Rietveld aan de beurt. De Nederlander wist nog een aantal plekken goed te maken, want uiteindelijk kwam Team Redline als tweede over de streep. James Baldwin reed namens Mercedes-AMG Petronas Esports naar de overwinning, samen met Bono Huis en Graham Carroll. In de GTE-klasse ging de overwinning wel naar Team Redline, met startnummer 71.

Met de tweede plaats wist Team Redline de eerste plaats over te nemen in de LMP2-klasse van de Le Mans Virtual Series. Na drie van de vijf races heeft het team waar Verstappen deel van uitmaakt 66 punten verzameld. Floyd Vanwall-Burst staat tweede met 52 punten. Volgende maand staat alweer de volgende virtuele endurancerace op het programma met de 4 uur van Sebring. Daarna volgt nog de 24 uur van Le Mans, op 14 en 15 januari.

Terugkijken | De virtuele 6 uur van Spa-Francorchamps met Max Verstappen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws