Latifi eens met waarschuwing voor Verstappen: 'Ik begrijp Masi wel' Formule 1
Formule 1

Latifi eens met waarschuwing voor Verstappen: 'Ik begrijp Masi wel'

Latifi eens met waarschuwing voor Verstappen: 'Ik begrijp Masi wel'

Nicholas Latifi begrijpt dat de wedstrijdleiding kritiek had op de burn-out van Max Verstappen. De Nederlander remde na zijn overwinning op de Red Bull Ring flink af om zijn remsporen achter te laten op het Oostenrijkse asfalt. Het kwam hem op een waarschuwing van Michael Masi te staan, die de viering te gevaarlijk vond om in de toekomst herhaald te worden.

'Toen ik naar de finish reed, zag ik dat Verstappen zijn overwinning met zijn team ging vieren. Ik denk niet dat het een goed idee is om zo snel te vertragen, al lag er natuurlijk niemand dicht achter hem', aldus de Canadees. 'Dat was in 2015 wel anders', voegde de Williams-coureur daaraan toe. Destijds vertraagde Roberto Merhi op het rechte stuk na de finish, waarna Latifi vol achterop de Spanjaard klapte.

Dat Masi een streep getrokken heeft voor de coureurs vindt Latifi dan ook zeer begrijpelijk, zo geeft hij aan in de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Oostenrijk: 'Ik begrijp dat Masi wil dat niemand zo drastisch snelheid mindert vlak na de finishlijn.' Een straf is het voor de Limburger uiteindelijk niet geworden, maar hij is wel gewaarschuwd. Burn-outs bij de finish mogen niet meer, ook niet als er niemand achter je rijdt.

Latifi over Williams

Ook kijkt de Williams-rijder nog even naar zijn eigen weekend. Vorig weekeinde op de Red Bull Ring wist George Russell zich, wel via een gridstraf, naar de tiende startplek te werken. 'Het zit met de snelheid in de kwalificatie verrassend goed, maar ik ben niet helemaal tevreden over de balans in de auto', concludeert Latifi, die het niet zo goed deed als zijn Britse collega. Desalniettemin lijkt de FW43B snelheid te hebben in Spielberg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws