Lawson stond onder immense druk binnen Red Bull: 'Dat is behoorlijk stressvol' Formule 1
Formule 1

Lawson stond onder immense druk binnen Red Bull: 'Dat is behoorlijk stressvol'

Lawson stond onder immense druk binnen Red Bull: 'Dat is behoorlijk stressvol'

Liam Lawson is Red Bull Racing dankbaar voor de strenge leerschool. De reservecoureur van de Oostenrijkse renstal heeft veel telefoontjes gehad waarin hij te horen kreeg dat hij moest vrezen voor zijn plek binnen het juniorenteam. Dit zorgde voor een immense druk, maar naar eigen zeggen heeft dit hem geholpen om een betere coureur te worden. Lawson wil immers voorbereid worden op de druk die bij de Formule 1 komt kijken.

Lawson is al vijf jaar onderdeel van het juniorenprogramma van Red Bull. Daarin heeft hij de veeleisendheid van onder andere Helmut Marko van dichtbij meegemaakt. Er wordt gespeculeerd dat het heel zwaar is en dat kan de coureur alleen maar beamen. 'Het is gewoon de druk waaraan je van jongs af aan wordt blootgesteld', zegt Lawson tegenover de Herald. 'Als je zestien jaar oud bent en telefoontjes krijgt waarin je in feite wordt verteld dat als je niet presteert in de volgende race, je uit het programma wordt gezet, is dat natuurlijk behoorlijk stressvol.'

De Nieuw-Zeelander deed iedere keer zijn best om stoïcijns door te gaan en zijn emoties niet te tonen. Lawson geeft toe dat hij de druk zeker wel voelde, maar hij is ook dankbaar dat de eisen zo hoog zijn bij het Red Bull-juniorenteam. 'Ik denk dat als je dat elk jaar meemaakt, vooral vanaf die leeftijd, het je zeker een sterkere coureur maakt, vooral als je probeert door te breken in de Formule 1.' Lawson heeft nog geen permanent zitje in de Formule 1, maar hij mocht in 2023 wel vijf races invallen voor Daniel Ricciardo. Voor het toenmalige AlphaTauri scoorde Lawson twee punten tijdens de Grand Prix van Singapore.

Lawson: 'Dan verwacht je dat soort telefoontjes'

Na de races die Lawson mocht rijden voor AlphaTauri heeft hij veel waardering gekregen binnen de Formule 1-wereld. Desondanks zal de jonge rijder volgend jaar gewoon weer een reserverol hebben. Lawson heeft dus veel complimenten mogen ontvangen vorig jaar, maar dat is niet altijd zo geweest. 'Maar het is ook niet zo dat het onterecht was. Als ik een fout maak - en dat doen we allemaal wel eens - dan verwacht je een van dat soort telefoontjes. Er was altijd meestal een goede reden voor', aldus Lawson.

Heb je al een TV-aanbieder voor het Formule 1-seizoen van 2024? Bekijk de opties hier.

F1Maximaal is op zoek naar een nieuwe redacteur! Heb jij interesse? Klik dan hier voor meer informatie. Niet geschoten is altijd mis!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws