Zo zal 2024 er voor Lawson uitzien: 'Daar werken we allemaal naartoe' Formule 1
Formule 1

Zo zal 2024 er voor Lawson uitzien: 'Daar werken we allemaal naartoe'

Zo zal 2024 er voor Lawson uitzien: 'Daar werken we allemaal naartoe'

Liam Lawson maakte indruk toen hij na de zomerstop van 2023 plots de geblesseerde Daniel Ricciardo bij het toenmalige AlphaTauri moest vervangen. De 21-jarige Nieuw-Zeelander nam, in afwachting van de terugkeer van Ricciardo, deel aan vijf Grands Prix, te beginnen in Zandvoort, en scoorde zijn eerste punten in Singapore twee races later. Toch greep Lawson naast een voltijds F1-zitje voor komend seizoen, dat voornamelijk in het teken zal staan van zijn rol als reservecoureur bij Red Bull Racing en Visa Cash App RB.

Lawson heeft er een bewogen jaar opzitten. Ondanks zijn puike prestaties achter het stuur van de AlphaTauri-bolide van Ricciardo, moet de Nieuw-Zeelandse autocoureur nog even wachten op zijn grote doorbraak in de koningsklasse van de autosport. Het zusterteam van Red Bull houdt namelijk vast aan het duo Yuki Tsunoda-Ricciardo. Op de koop toe greep Lawson ook nog eens nipt naast de eindzege in het Japanse Super Formula Championship, waar hij uiteindelijk vrede moest nemen met de tweede plaats.

Wat heeft 2024 in petto?

Toch kan het Red Bull-talent terugblikken op een geslaagd 2023, dat bol stond van races en leerrijke ervaringen, maar '24 belooft er alvast een stuk anders uit te zien. Lawson maakt zich op voor een seizoen dat zich voornamelijk zal afspelen aan de zijlijn en waarin hij zal focussen op zijn taken als reservecoureur bij zowel Red Bull als Visa Cash App RB. Op de vraag hoe zijn programma er voor het overige zal uitzien, kon Lawson nog geen antwoord op geven, zo meldde hij aan The Herald.

'Ik weet nog niet waarmee en wanneer ik zal rijden komend seizoen. Dat moeten we nog beslissen', stak Lawson van wal. Het staat daarentegen wel als een paal boven water dat we de 21-jarige regelmatig in de paddock zullen zien opduiken. 'Het liefst zou ik achter het stuur van een F1-bolide plaatsnemen. Dat is iets waar we (Lawson en zijn entourage, red.) allemaal naartoe werken, of het nu in een testrol is of als volwaardige coureur. Maar op dit moment is er nog geen bevestiging.'

De winterstop loopt langzaam ten einde en dus hergroeperen de teams zich weer nu de eerste GP van het nieuwe seizoen (in Bahrein) dichterbij komt. Zo reisde Lawson vorige week naar de thuisbasis van Visa Cash App RB in Italië af om zich voor te bereiden op de seizoensstart en de aankomende wintertests. 'Het ziet er veelbelovend uit', blikte de Nieuw-Zeelander terug. 'Omwille van de richting die het team nu uitgaat, kunnen de verbeteringen op termijn aanzienlijk zijn. En dat is opwindend voor iedereen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws