Ferrari had Hamilton al op het oog voor 2024: 'Probleem was dat Sainz een clausule had in zijn contract' Formule 1
Formule 1

Ferrari had Hamilton al op het oog voor 2024: 'Probleem was dat Sainz een clausule had in zijn contract'

Ferrari had Hamilton al op het oog voor 2024: 'Probleem was dat Sainz een clausule had in zijn contract'

Giedo van der Garde denkt dat Lewis Hamilton en Charles Leclerc een fantastisch rijdersduo zullen vormen. De voormalige Formule 1-coureur denkt dat beide rijders elkaar op bepaalde plekken kunnen hebben en dat ze door Ferrari gelijk behandeld zullen worden. Dit rijdersduo had echter wel al eerder op de grid moeten staan als het aan de Italiaanse renstal had gelegen. Carlos Sainz had alleen de touwtjes in handen voor 2024, meent Van der Garde.

Binnen Ferrari speelde er na afloop van het vorige seizoen een hoop. Het team was bezig met de contractonderhandelingen van de coureurs, maar de gesprekken met Sainz liepen spaak. Op de achtergrond was John Elkann, de CEO van Ferrari, immers bezig om Hamilton naar Maranello te halen. De zevenvoudig wereldkampioen zal in 2025 overkomen van Mercedes. Sainz moet op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar van teleurstelling is geen sprake bij de Spanjaard.

Sainz zag de komst van Hamilton naar eigen zeggen al komen. Van der Garde vindt dat niet zo vreemd, aangezien hij wist dat Ferrari de Brit in 2024 al naar het team wilde halen. 'Het probleem was dat Sainz een clausule had in zijn contract om te verlengen voor 2024', geeft de oud-coureur aan in DRS: De Race Show. 'Ferrari wilde eigenlijk al van hem af. De optie lag echter bij Sainz. Hij dacht over die optie: Luister, ik blijf bij Ferrari, want ik zit op mijn plek en heb een prima jaar achter de rug.'

Van der Garde ziet in Leclerc en Hamilton een uitstekend duo

Nu zal Ferrari in 2025 gaan rijden met Leclerc en Hamilton. Leclerc tekende in januari wel een langdurig contract bij de Italiaanse renstal. Dat Hamilton de overstap naar Maranello maakt, wordt dan ook bekritiseerd. Ferrari leek met de contractverlenging duidelijk te maken dat Leclerc de nummer één coureur is, maar dat Hamilton dit niet zal accepteren. Van der Garde verwacht dat het wel goed zal komen. 'Ik denk dat ze gelijk aan elkaar zullen zijn. De ervaring die Hamilton met zich meebrengt, zal ook een boost zijn voor Ferrari.'

'Het zal een stevige strijd zijn, maar omdat het zo stevig is, zal het een positieve werking hebben', vervolgt de Nederlander. Van der Garde ziet dat beide coureurs duidelijk bepaalde sterke punten hebben. Het verschil tussen de rijders kan daardoor een positieve werking hebben. 'Als je kijkt naar de kwalificaties van Leclerc, dan is hij onwijs snel; hij kan het maximale uit de auto halen. In de races is Hamilton heel goed met de banden en qua afstelling kan hij een hele goede auto neerzetten voor de race. Ik denk dat ze elkaar heel erg kunnen gaan helpen.'

Wie staat er bij Mercedes op poleposition?

Mercedes zit in 2025 zonder tweede coureur en Sainz zonder een stoeltje. Van der Garde denkt echter niet dat beide partijen voor elkaar zullen kiezen. 'Albon zou ik op poleposition zetten. Anders ga je naar een rookie kijken, bijvoorbeeld Kimi Antonelli. Het is misschien te vroeg, maar als hij dit jaar kampioen wordt in de Formule 2 en hij liet al zien dat hij echt een kanon van een rijder is, dan heb je Russell en Antonelli. Hoe vet is dat?', besluit Van der Garde.

Heb je al een TV-aanbieder voor het Formule 1-seizoen van 2024? Bekijk de opties hier.

F1Maximaal is op zoek naar een nieuwe redacteur! Heb jij interesse? Klik dan hier voor meer informatie. Niet geschoten is altijd mis!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws