Hamilton niet direct onbetwiste nummer één bij Ferrari: 'Zal er echt voor moeten vechten' Formule 1
Formule 1

Hamilton niet direct onbetwiste nummer één bij Ferrari: 'Zal er echt voor moeten vechten'

Hamilton niet direct onbetwiste nummer één bij Ferrari: 'Zal er echt voor moeten vechten'

Ralf Schumacher denkt dat er een bijzondere dynamiek zal ontstaan bij het team van Ferrari als Lewis Hamilton officieel de overstap heeft gemaakt in 2025. De voormalige Formule 1-coureur verwacht dat de man uit Stevenage de nummer één coureur wil zijn, maar dat dit lastig zal worden. Charles Leclerc zit immers al jaren bij de Italiaanse renstal en heeft veel steun binnen het team. Het is dus de vraag of er een onbetwiste nummer één coureur zal zijn bij de Scuderia.

Leclerc tekende in januari een nieuw langdurig contract, waarmee hij de nummer één leek te zijn bij de Italiaanse renstal. Carlos Sainz leek immers ook zijn contract te verlengen, maar de onderhandelingen met de Madrileen liepen spaak. Ferrari had namelijk Hamilton op het oog. De Brit tekende in 2023 zelf nog een langere verbintenis bij Mercedes, maar er stond een clausule in het contract waardoor hij vroegtijdig kan vertrekken.

Dat Hamilton naar Ferrari zou gaan in de toekomst was haast een zekerheid. De zevenvoudig wereldkampioen heeft zijn bewondering voor de Italiaanse renstal nooit onder stoelen of banken geschoven. Bij Ferrari moet Hamilton het gaan opnemen tegen Leclerc. Dat gaat volgens Schumacher voor een interessante dynamiek zorgen. 'Wanneer Hamilton bij Ferrari zit zal hij proberen om de nummer 1 van het team te zijn, maar ik denk dat hij ervoor zal moeten vechten omdat Leclerc er al lange tijd zit', zegt de Duitser bij Sky Deutschland.

Frédéric Vasseur heeft in zijn eerste jaar bij Ferrari meermaals aangegeven dat Leclerc en Sainz gelijk behandeld werden. Nu lijkt er ook niet direct een duidelijke nummer één te zijn. 'Ferrari heeft dit in het verleden anders geregeld en dat werd niet door iedereen goed ontvangen', doelt Schumacher op incidenten met zijn broer en Rubens Barrichello. De Braziliaanse coureur moest bijvoorbeeld tijdens de Grand Prix van Oostenrijk van 2002 Michael Schumacher de overwinning schenken, ondanks dat hij bijna de gehele race vooraan reed. Dit betaalde de Duitser uiteindelijk terug tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten.

Schumacher voorspelt moeilijkheden voor Mercedes

Doordat de overstap van Hamilton al bekend is, zit Mercedes in een lastige situatie. Schumacher verwacht een andere leider bij de Duitse renstal. 'Aan de ene kant heb je een coureur die moet strijden voor het wereldkampioenschap', doelt de Duitser op Hamilton. 'Dus je moet alles met hem delen, maar dan slechts tot een bepaald punt in het seizoen, vanwege de ontwikkeling van de auto. Bij Mercedes zullen ze zonder twijfel meer focussen op de ondersteuning van George Russell', aldus Schumacher.

Heb je al een TV-aanbieder voor het Formule 1-seizoen van 2024? Bekijk de opties hier.

F1Maximaal is op zoek naar een nieuwe redacteur! Heb jij interesse? Klik dan hier voor meer informatie. Niet geschoten is altijd mis!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws