Leclerc agressiever in gevecht met Verstappen: 'Ik zoek de grenzen op' Formule 1
Formule 1

Leclerc agressiever in gevecht met Verstappen: 'Ik zoek de grenzen op'

Leclerc agressiever in gevecht met Verstappen: 'Ik zoek de grenzen op'

Charles Leclerc arriveert in de paddock op het Dino en Enzo Ferrari-racecircuit, in Imola. De Ferrari-coureur komt met vertrouwen aan voor het raceweekend. De Monegask heeft een comfortabele leiding in het kampioenschap maar toch houdt de coureur een oogje in het zeil voor Red Bull.

Leclerc had een vervelende start in Italië, zijn horloge werd gestolen in de kuststad Viareggio bij het geven van een interview. 'Ja, helaas besefte ik het niet, maar ik was niet bang,' vertelde hij verslaggevers van Gazzetta dello Sport. Gelukkig kan de focus nu op het raceweekend waar Leclerc de eer van Ferrari verdedigt voor een zee van Italiaanse fans. Bij Sky Sport zegt de coureur dat de fans meer druk mee brengen maar dat hij er wel van geniet.

Strijd tussen Red Bull en Ferrari

De strijd voor de overwinning zal volgens Leclerc wederom gaan tussen Ferrari en Red Bull. De Monegask ging in op waarom het Oostenrijkse team niet mee kon komen met het tempo van Ferrari in Australië. 'Ik denk dat ze in Australië met hun banden worstelden', zei hij. Waarom Ferrari zelf niet met bandenslijtage worstelt weet de coureur wel: "We hebben daar veel aan gewerkt en ik verwacht dat onze sterke prestaties op zowel medium als harde banden zich in de rest van het kampioenschap zullen voortzetten. Hier zal het belangrijk zijn om goed te starten met de set-up, want op vrijdag is er slechts één uur vrije training voor de kwalificatie en zal het ook regenen.'


Volgens de Monegask is het belangrijk dat het team meteen snelheid vind op een nat circuit in Imola: 'We moeten mentaal openstaan om te proberen oplossingen te vinden als we niet meteen de beste zijn op nat wegdek.' De coureur zegt verder dat hij agressiever is in gevecht met Verstappen: 'Hebben de gevechten met Verstappen me agressiever gemaakt? Ik zou zeggen alleen in de mate van het begrijpen waar de grenzen zijn in de Formule 1. Ons duel in Oostenrijk in 2019 deed me de limieten begrijpen en van daaruit heb ik me aangepast, ik zoek nu ook de grens op. Maar qua agressiviteit ben ik hetzelfde als in de juniorencategorieën.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws