Update | Sainz: 'Wist in december al dat ik mijn contract zou verlengen' Formule 1
Formule 1

Update | Sainz: 'Wist in december al dat ik mijn contract zou verlengen'

Update | Sainz: 'Wist in december al dat ik mijn contract zou verlengen'

Carlos Sainz heeft smakelijk kunnen lachen om de geruchten omtrent de contractonderhandelingen met Ferrari. Eerder werd gemeld dat de onderhandelingen tussen de coureur en het team niet vlekkeloos verliepen, omdat Sainz vroeg om een meerjarig contract. Ferrari wilde volgens de geruchten slechts een éénjarig contract aanbieden. Een paar dagen later stond de handtekening op het papiertje.

Op donderdagochtend maakte de Italiaanse renstal bekend dat Sainz langer zou rijden voor de Scuderia. Het contract van de Spanjaard, dat eerst tot het einde van dit jaar liep, werd opgewaardeerd met twee jaar. 'Je kan je voorstellen hoe hard ik thuis aan het lachen was om alle geruchten, terwijl ik wist dat alles al gereed was', vertelt Sainz bij The Race. 'We hebben gewoon gewacht tot Imola voor de bekendmaking. De geruchten in de Formule 1 zijn altijd heel grappig.'

Sainz kende vorig jaar een fantastisch seizoen voor Ferrari. De coureur wist teamgenoot Charles Leclerc te verslaan. Beide partijen hoefden dan ook niet lang na te denken over de deal. 'Het was heel erg makkelijk. Na zo'n goed eerste jaar bij het team hoefden we niet lang na te denken over de gesprekken gedurende de winter. Nu kunnen we het bekendmaken op een plek als Imola voor de Tifosi. Dat was ideaal. We hadden dit plan al een hele tijd in ons hoofd.'

Leclerc blij met contractverlenging Sainz

Niet alleen Sainz is blij met zijn eigen contractverlenging. Ook aan de andere kant van de garage wordt de deal toegejuicht. 'Carlos is ook een geweldige gozer naast dat hij natuurlijk een geweldige coureur is. Onze relatie is heel erg goed en we werken heel erg goed samen. Het is heel erg belangrijk dat we met de neuzen dezelfde kant op staan en ik heb het gevoel dat dat zo is geweest de afgelopen anderhalf jaar. Dus om Carlos nog twee jaar naast me te hebben, is geweldig', aldus Leclerc.

Update 13.15u (22/04) | Sainz: 'Nooit getwijfeld aan contractverlenging bij Ferrari'

Carlos Sainz was al een tijdje op de hoogte van het feit dat Ferrari hem een contractverlenging aan wilde bieden. Voorafgaand aan het Grand Prix-weekend van Imola werd aangekondigd dat de Spanjaard nog twee jaar actief blijft bij de Italiaanse renstal, tot 2024 dus, maar zelf was hij hier al lang van op de hoogte.

'Ik twijfelde nooit aan een contractverlenging bij Ferrari', stelt hij in gesprek met La Gazzetta dello Sport. 'Ik wist in december al dat ik bij zou tekenen. Nu is het doel om wereldkampioen te worden, daarom rijd ik tenslotte voor Ferrari.' Hij heeft zijn contractverlenging niet uitgebreid gevierd, maar nam wel een traktatie mee voor zijn ingenieurs.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws