Leclerc heeft 'sweet spot' nog niet gevonden en ziet sterk Red Bull Racing Formule 1
Formule 1

Leclerc heeft 'sweet spot' nog niet gevonden en ziet sterk Red Bull Racing

Leclerc heeft 'sweet spot' nog niet gevonden en ziet sterk Red Bull Racing

Charles Leclerc was na de ochtendsessie de snelste man, maar desondanks denkt de Monegask dat Ferrari nog wel wat werk te doen heeft. De vijfvoudig Grand Prix-winnaar is naar eigen zeggen nog op zoek naar de sweet spot van de SF-23. Daarnaast is het Leclerc ook niet ontgaan dat de RB19 van Red Bull Racing erg goed presteerde gedurende de testdagen.

Leclerc nam op zaterdag de ochtendsessie voor zijn rekening en hij eindigde deze sessie bovenaan de tijdenlijst. De Monegask denkt een redelijk beeld te hebben gekregen van de SF-23 en hij komt tot de volgende conclusie. 'Ik denk dat we iets sneller zullen zijn op de rechte stukken en dat we het wellicht wat moeilijker hebben in de bochten', blikt hij tegenover Reuters alvast vooruit op het komende seizoen.

Nu de testdagen erop zitten, denkt Leclerc dat Ferrari nog wel wat werk te doen heeft als het Red Bull dit jaar wil verslaan. 'Na deze drie testdagen kan ik zeggen dat we nog steeds de sweet spot zoeken qua afstelling. Dus ik hoop dat er nog wat marge is. Daarnaast zag Red Bull er de afgelopen dagen erg sterk uit', moet de nummer twee van vorig seizoen concluderen.

Leclerc vindt SF-23 een verbetering ten opzichte van de bolide van 2022 

Ondanks dat Leclerc nog op zoek is naar de sweet spot van de SF-23, kijkt hij toch tevreden terug naar de afgelopen dagen. 'Ik denk dat de auto het behoorlijk goed doet. We hebben veel dingen die op ons lijstje stonden afgewerkt en hetgeen we hebben geprobeerd is zeer interessant. Over het algemeen denk ik dat de auto zeker een verbetering is ten opzichte van die van afgelopen jaar', eindigt de Ferrari-coureur met een positieve noot.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws